Ціни ланцюга поставок фотоелектричної промисловості: попит на термінали зріс, а ціни на фотоелектричні модулі зросли у верхніх ланках

· сонячні батареї цінові котирування
broken image

Сонячні кремнієві матеріали: котирування продовжували зростати, а котирування юанів на загальний монокристалічний кремній зросло приблизно до 236 юанів/кг.

У Китаї, зростаючий попит на кінцевому ринку, у поєднанні з попитом на запаси під час Китайського фестивалю весни, зріс попит на низхідні зв’язки, робоча швидкість сонячних кремнієвих пластин збереглася на високому рівні, а попит на сонячні батареї Закупівлі кремнієвих матеріалів також продовжували зростати.Нова система тарифів була запроваджена 1 березня, японська система FIP незабаром закінчиться, європейський ринок поступово почав запасатися, а загальний попит неухильно збільшувався; в той час як розширення Звільнення потужностей із виробництва сонячного кремнію відбувається повільно, не може задовольнити попит на закупівлі, утворюючи поетапну ситуацію дефіциту. Ціни продовжують зростати.

broken image

Спостерігаючи за виробництвом та відвантаженням сонячних кремнієвих матеріалів, деякі компанії почали підписувати замовлення на лютий цього тижня. Через обмежені пропозиції деякі замовлення були підписані в березні. Очікується, що ціна сонячних кремнієвих матеріалів залишиться стабільною та зростатиме перед китайським Новим роком.

Фотоелектричні кремнієві пластини: ціни зросли в усіх напрямках, а ціни на кремнієві фотоелектричні пластини M10 і G12 значно зросли.

Цього тижня LONGi оголосила про новий раунд котирувань, і всі фотоелектричні кремнієві пластини G1, M6 і M10 зросли різним ступенем. З одного боку, у зв’язку з підвищенням ціни на сировинні фотоелектричні кремнієві матеріали, вартість і ціни зросли; з іншого боку, через вплив землетрусу в Цинхай у Китаї, виробництво деяких підприємств фотоелектричних кремнієвих пластин зменшилося. зменшився, що затримало транспортування фотоелектричних кремнієвих матеріалів і спричинило простої обладнання. Постачання може бути недостатнім; крім того, зростання попиту з Китаю та зарубіжних терміналів, а також прискорені закупівлі сонячних батарей і фотоелектричних модулів підтримали зростання ціна фотоелектричних кремнієвих пластин. Цього тижня основна ціна трансакцій на фотоелектричні кремнієві пластини G1 зросла приблизно до 3,316 доларів США за комп'ютер, основна ціна транзакції на фотоелектричні кремнієві пластини M6 зросла приблизно до 0,813 доларів США за комп'ютер, основна ціна транзакції на кремнієві пластини M10 зросла приблизно до USD 0,962 за ПК, а ціна основної транзакції на фотоелектричні кремнієві пластини G12 піднялася приблизно до 0,962 дол. Що стосується полікремнію, то пропозиція полікремнієвих ресурсів поступово зменшується, попит на зарубіжних ринках зріс, пропозиція є дефіцитною, а ціна полікремнієвих пластин зросла до 0,26 дол. США/шт.

broken image

Спостерігаючи за виробництвом, експлуатацією та відвантаженням фотоелектричних кремнієвих пластин, поточне зростання попиту на термінальному ринку призвело до збільшення робочої швидкості сонячних елементів і фотоелектричних модулів, що знаходяться на нижньому етапі. Очікується, що в лютому кількість підприємств першого рівня збережеться на рівні 70% Робочі темпи та розширені виробничі потужності також поступово зростатимуть, фактично пом'якшуючи ситуацію з обмеженими постачаннями.

Сонячні батареї: ціна дещо зросла, а попит за кордоном зріс, що підтримало зростання ціни на M6 до 0,155 доларів США/Вт.

Оскільки ціни на сонячні кремнієві матеріали та фотоелектричні кремнієві пластини зросли, вартість зросла, а також ціна сонячних елементів. З точки зору попиту, глобальний попит на термінали покращився різною мірою. Крім того, потреба для запасів під час китайського Нового року, попит на сонячні батареї Трохи покращився, загальна доставка проходить безперешкодно, що підтримує зростання цін на сонячні батареї. Цього тижня основна ціна на сонячні батареї M6 становить близько 0,17 дол. США/Вт. Основна ціна трансакцій на сонячні батареї M10 становить близько 0,175 доларів США/Вт, а основна ціна транзакції на сонячні батареї G12 становить близько 0,175 доларів США/Вт. Основна ціна транзакції становить приблизно 0,173 доларів США/Вт. З точки зору робочого темпу, очікується, що загальний показник роботи компаній сонячних батарей у січні становитиме близько 60%-70%.

broken image

Фотоелектричні модулі: Котирування в цілому залишалися стабільними, а ціни транзакцій істотно не коливались.

Нещодавно оголошення про централізовану закупівлю фотоелектричних модулів CNNC показало, що середні ціни на одно- та двосторонні фотоелектричні модулі становлять 0,285 доларів США/Вт і 0,290 доларів США/Вт відповідно. Ціни компаній сильно різняться. Зростання попиту на термінали, у поєднанні з потребою в запасах під час Китайського фестивалю весни, під впливом зростання цін у верхній частині промислового ланцюга, деякі компанії, що випускають фотоелектричні модулі, хочуть ще більше збільшити свої котирування, але фактичної транзакції на ринку немає. термінал, мотивація для підвищення ціни є недостатньою, а ціна транзакції істотно не коливається. Цього тижня основна ціна трансакцій на монокристалічні 166-мм фотоелектричні модулі становить близько 0,292 дол. США/Вт, основна ціна трансакцій на монокристалічні 182-мм фотоелектричні модулі становить близько 0,293 дол. США/Вт, а основна ціна трансакцій на монокристалічні 210-мм фотоелектричні модулі0 становить близько 295 доларів США/Вт. В.

broken image

Що стосується допоміжних матеріалів, котирування скла на цьому тижні залишалися стабільними. Останнім часом деякі скляні компанії оголосили про коригування ціни, але перехідні підприємства його не купують, і підвищення ціни є недостатнім. Цього тижня основна ціна угоди на скло товщиною 3,2 мм становить близько 4,105 доларів США/㎡, а основна ціна трансакцій на скло товщиною 2,0 мм становить близько 3,237 доларів США/㎡.

Прогноз на наступний тиждень:

З наближенням китайського фестивалю весни європейський ринок почав входити в стадію закупівлі, попит на фотоелектричні термінали поступово зріс, ціни на різноманітні ланки сонячних модулів зросли, а загальний темп роботи компанії зріс. залишався на відносно високому рівні. Що стосується фотоелектричних модулів, то після того, як деякі компанії з виробництва фотоелектричних модулів підняли котирування, ринок терміналів не відповів позитивно, чи зросте ціна на фотоелектричні модулі, на це ще потрібно відреагувати на ринку.