Ціни ланцюга поставок фотоелектричної промисловості: зниження цін на кремнієвий матеріал стало меншим, а запаси під час Весняного свята сприяє стабільності цін промислового ланцюга

· сонячні батареї цінові котирування

 

broken image

Фотоелектричні кремнієві матеріали: ціна продовжує знижуватися, впавши приблизно на 2,13%.

Ближче до кінця місяця перехідні компанії послідовно підписали замовлення на наступний місяць. Середня ціна угоди на фотоелектричні монокристалічні матеріали для деяких компаній першої лінії залишилася на рівні близько 36,19 доларів США/кг, але на ринку вже спостерігалася ціна операції. менше ніж 34,62 дол. США/кг. Ціни на виробництві на цьому тижні в основному стабільні, і деякі компанії з фотоелектричних кремнієвих матеріалів мають великі можливості для коливань цін у довгострокових замовленнях, щоб скоротити запаси. Під впливом недавніх котирувань китайських фотоелектричних кремнієвих матеріалів ціни на зарубіжні фотоелектричні кремнієві матеріали одночасно знижувалися, при цьому нещодавня ціна становила близько 31,9 дол. США/кг.

broken image

Спостерігаючи за виробництвом та відвантаженням фотоелектричних кремнієвих матеріалів, цього тижня в Китаї виробляють 12 компаній із виробництва фотоелектричних кремнієвих матеріалів, і китайські компанії з фотоелектричних кремнієвих матеріалів послідовно ввели у виробництво нові потужності. У грудні виробництво фотоелектричних кремнієвих матеріалів становило близько 49 000 тонн, збільшившись більш ніж на 10 %. Через потреби в запасах під час Весняного свята та безперервне зростання попиту на закупівлю, короткострокова ціна фотоелектричних кремнієвих матеріалів, ймовірно, припинить падіння та залишиться стабільною.

 

Фотоелектричні кремнієві пластини: котирування незначно коливається, замовлення переходить на стадію посадки, ціна угоди поступово стає зрозумілою, а запаси значно зменшуються.

Попит на полікристалічні фотоелектричні кремнієві пластини був низьким, і ціна різко впала. Основна ціна транзакції становить 0,275-0,279 доларів США за шт.; тенденція ціни на монокристалічні фотоелектричні кремнієві пластини відрізняється, ціна G1 впала, і Ціна основної транзакції становить 0,747-0,758 юанів/ПК, основна ціна транзакції M6 становить близько 0,769/ПК, основна ціна транзакції M10 становить 0,895-0,911 доларів США/ПК, а основна ціна транзакції G12 становить приблизно 1,25 доларів США/ПК.

broken image

Спостерігаючи за виробництвом та відвантаженням фотоелектричних кремнієвих пластин, поточна робоча швидкість фотоелектричних кремнієвих пластин є відносно низькою. З огляду на постійне зниження ціни на фотоелектричні кремнієві матеріали та попит на запаси в різних низьких зв’язках перед Святом весни, операційна Очікується, що швидкість фотоелектричних кремнієвих пластин зросте. Запаси фотоелектричних кремнієвих пластин поступово зменшуються, а наприкінці грудня поступово збільшується попит на запаси, а ціна на фотоелектричні кремнієві матеріали дещо знизилася, а ціна кремнієвих пластин на даний момент залишиться стабільною.

 

Сонячна панель:Котирування залишалося стабільним, а загальна котирування не змінювалася суттєво

Основна трансакційна ціна монокристала M6 тимчасово стабільна на рівні близько 0,160 доларів США/Вт, основна ціна транзакції M10 становить 0,169-0,172 доларів США/Вт, а основна ціна транзакції G12 становить 0,165-0,176 доларів США/Вт. З прискоренням скорочення запасів фотоелектричних кремнієвих пластин, ціни на кремнієві матеріали та пластини у верхній частині промислового ланцюга стабілізувалися, і компанії сонячних елементів почали закуповувати замовлення один за одним. Цього тижня, викликаний попитом на закупівлю фотоелектричних модулів, що знаходяться нижче по ходу, під час Весняного фестивалю, попит на фотоелектричні модулі на стороні батареї дещо зріс, а ціна на доставку сонячних елементів поступово стала зрозумілою. Спостерігаючи за виробництвом та експлуатацією сонячних елементів, темпи роботи деяких фабрик сонячних елементів дещо зросли, але через вплив епідемії виробництво в деяких регіонах було обмежено, а загальний показник роботи ринку знижений.

broken image

 

Фотоелектричні модулі: Котирування показали тенденцію до зниження, а ціни на деякі монокристалічні вироби впали.

 

З точки зору транзакцій замовлень, ціна угоди на монокристалічну продукцію значно нижча за ринкову. На даний момент основна ціна угоди на монокристалічні фотоелектричні модулі 166 мм становить 0,287-0,295 дол. США/Вт, а основна ціна угоди на монокристалічні фотоелектричні 182 мм. модулів 0,290-0,297 дол./Вт. Цього тижня попит на фотоелектричні модулі в основному зумовлений запасами під час Свята весни. Ринковий попит істотно не покращився. З огляду на нещодавнє зниження цін на різні ланки ланцюга фотоелектричної промисловості, очікується, що деякі проекти терміналів розпочнуться у наступного року. Компанії, що випускають фотоелектричні модулі першої лінії, планують підвищити робочий темп для запасів. Загальний показник роботи малих і середніх виробників фотоелектричних модулів все ще низький. Попит у першому кварталі наступного року не зрозумілий, і ринок трансакції не активні. Згідно з останніми цінами проектів торгів у Китаї, очікується, що розрив у цінах компаній, що займаються фотоелектричними модулями, буде великим, і деякі компанії, що займаються фотоелектричними модулями першої лінії, все ще котирують Постійні коригування в сторону зниження, і очікується, що ринок Ціна на фотоелектричні модулі продовжить падати наступного тижня.

broken image

Що стосується допоміжних матеріалів, то на цьому тижні котирування скла було тимчасово стабільним, і ринок не виявив явних ознак волатильності. Ціна скла товщиною 3,2 мм становить приблизно 3,927-4,086 доларів США/㎡, а ціна скла товщиною 2,0 мм становить близько 2,98-3,30 доларів США/㎡. З точки зору сировини, цінові тенденції залишаються стабільними, а корпоративні запаси продовжують зростати. Хоча ціни на основні ланки промислового ланцюга були знижені, кінцевий попит на ринку невідомий, а ціни на скло не мають ознак зростання.

 

Прогноз ціни на наступний тиждень:

На даний момент загальний ринковий попит дещо покращився порівняно з груднем, серед них ринки Європи та Індії збільшили попит у грудні, тоді як решта ринку має відносно слабкий попит. Інвентаризація фотоелектричних модулів знаходиться на нормальному рівні, і завдяки запасам перед Святом весни, графік виробництва виробників фотоелектричних модулів у січні буде збільшено до 70-80%. Що стосується цін, то в першому кварталі наступного року попит невизначений, ринкові операції не активні, очікується, що ринкова ціна фотоелектричних модулів продовжить падати наступного тижня.