Ціни ланцюга поставок фотоелектричної промисловості: потреби ринку невизначені, тиск на запаси високий, а ціни на ланцюжок продуктів можуть продовжувати падати

· сонячні батареї цінові котирування

 

broken image

Сонячні кремнієві матеріали: обсяг ринку збільшився в порівнянні з першою половиною цього місяця, але котирування сонячних кремнієвих матеріалів продовжують знижуватися

 

Більшість компаній із виробництва сонячного кремнію все ще перебувають на стадії доставки замовлень, і зниження ціни на сонячний кремнієвий матеріал в основному відбувається за рахунок оптових замовлень. Окремі компанії все ще зберігають свої котирування на початку місяця, але замовлень майже немає, а компанії мають невеликий запас запасів. Цього тижня зниження цін на монокристалічні щільні матеріали та монокристалічні комбікормові матеріали відносно близькі, а котирування юанів на загальні монокристалічні матеріали знижені приблизно до 36,90 юанів/кг. Судячи з відгуків ринку, провідні компанії сонячних пластин цього тижня знову знизили свої котирування, спонукаючи інші компанії наслідувати їх приклад, а ринок подальшого виробництва все ще перебуває в стані коригування. Починаючи з наступного тижня компанії сонячних кремнієвих пластин підпишуть замовлення на січень наступного року Ринкова ціна може продовжувати знижуватися, а ціна угоди буде нижчою за поточну котирування.

broken image

Спостерігайте за виробництвом, експлуатацією та відвантаженням сонячних кремнієвих матеріалів. З грудня послідовно введені в експлуатацію китайські Внутрішня Монголія Tongwei і Xinjiang Daquan (всього 85 000 тонн на рік), а також китайські Jiangsu GCL і Sichuan Tongwei Investment для транспортного проекту, Очікується, що виробництво сонячного кремнію за місяць збільшиться приблизно на 45 000 тонн порівняно з листопадом. З точки зору замовлень, через відносно низький рівень операцій на нижньому етапі, загальна швидкість підписання сонячного кремнію останнім часом не була високою. Деякі компанії, що займаються сонячним кремнієм, збільшили свої запаси, і пропозиція на ринку кремнієвих матеріалів показала невеликий надлишок. попит на панчохи під час Свята весни зріс. Відношення попиту та пропозиції на ринку сонячних кремнієвих матеріалів знову наближається до жорсткого балансу.

 

Сонячні пластини: котирування різко впало, і монокристалічні сонячні пластини є найбільш очевидними

Після того, як Longi оголосив про новий раунд котирувань цього тижня, ринкові котирування були в хаосі. Деякі компанії коригували свої котирування одна за одною. Деякі компанії продовжували спостерігати за ситуацією на ринку і не бажали сліпо стежити за зниженням, коли запаси продовжували бути спожиті. Невелика кількість компаній на ринку вже очистили ціни на запаси, щоб підвищити продажі наприкінці року та переробити запаси. Проте цього тижня на ринку фактично торгується менше замовлень. На даний момент триває акція зниження ціни на сонячні пластини та очищення запасів. Середня ринкова ціна сонячних пластин G1 знижена до 0,76 дол. США за шт., а середня ринкова ціна монокристалічних сонячних пластин М6 тимчасово стабілізувалася на рівні 0,77 дол. /ПК через зниження пропозиції. З точки зору великого розміру, середня ринкова ціна сонячних пластин M10 була знижена до 0,89 доларів США/шт., а середня ринкова ціна сонячних пластин G12 була знижена до 1,26 доларів США/шт.

broken image

Спостерігаючи за виробництвом, експлуатацією та відвантаженням сонячних пластин, поточна робоча швидкість сонячних пластин є відносно низькою. Протягом того ж періоду було затримано створення нових виробничих потужностей, але відносний попит на сонячні пластини не міг бути повністю задоволений. З безперервним зниженням цін на видобуток і попитом на запаси перед Святом весни, робоча швидкість сонячних пластин зросте до певної міри.

 

Сонячні елементи: котирування незначно змінилися, а ціни на монокристалічні елементи в цілому залишилися стабільними

Оскільки більшість компаній першого рівня не оголосили котирування на наступний місяць, котирування на ринку сонячних батарей цього тижня істотно не коливались, а загальні котирування залишилися стабільними, але для масових замовлень ціни вже знизилися. І оскільки ринкові котирування сонячних кремнієвих пластин останнім часом все ще коригуються, виробники сонячних батарей неохоче ставлять котирування легковажно. Що стосується замовлень, термінальний попит цього тижня не зріс, а попит на сонячні батареї є загальним. Через скорочення пропозиції на ринку ціна на монокристалічну продукцію М6 дещо стабільна, а середня ринкова ціна тимчасово стабільна на рівні дол. 0,16/Вт. Однак частка великогабаритних поставок продукції зросла, а перспективи ринку для монокристалічного M6 обмежені. Тривалість цього раунду ринку може бути відносно короткою, в основному через попит на повторне встановлення фотоелектричних проектів, що будуються в першому квартал наступного року.

broken image

Що стосується полікристалічних сонячних батарей, то за кордоном попит на полікристал в Індії невеликий, і останнім часом ціни продовжували знижуватися. Рівень успіху замовлень на нижній ланці низький, а ціни всередині країни та за кордоном впали до 0,72 юанів/Вт і 0,016 доларів США. /В.

 

Ціни незначно коливаються, а ціни на фотоелектричні модулі 166 мм і 210 мм продовжують падати

На цьому тижні все ще не спостерігається значного зростання ринку терміналів. Хоча ціни у верхній частині промислового ланцюга останнім часом постійно коригувалися, через низький попит на покупки терміналів, є менше торгових замовлень на фотоелектричні модулі, що призводить до низької ціни. коливання. На даний момент звичайне котирування фотоелектричних модулів розміром 166 мм впало до 0,29 дол. США/Вт, звичайне котирування фотоелектричних модулів розміром 182 мм становить близько 0,30 дол. США/Вт, а котирування фотоелектричних модулів розміром 210 мм впало приблизно до дол. 0,29/Вт. Спостерігаючи за виробництвом та експлуатацією фотоелектричних модулів, через невизначений попит у першому кварталі більшість компаній, що випускають фотоелектричні модулі, суворо контролюють робочий показник на рівні від 50% до 70%, і запаси на ринку є нормальними. Згідно з відгуками компаній, що випускають фотоелектричні модулі, останнім часом чітко відчувся тиск закупівельних цін на нижній ланці, і котирування важко підтримувати стабільним.Очікується, що ринок фотоелектричних модулів продовжить знижуватися наступного тижня.

broken image

Що стосується фотоелектричних допоміжних матеріалів, котирування скла на цьому тижні залишалися стабільними. Ціна скла товщиною 3,2 мм становить 3,93-4,08 доларів США/㎡, а ціна скла товщиною 2,0 мм становить близько 2,98-3,30 доларів США/㎡. З грудня термінальний попит значно не покращився, запуск деяких ліній виробництва фотоелектричного скла було відкладено, а деякі компанії скоротили виробництво. На цьому тижні постачання скла йшли погано, деякі компанії грабували замовлення, скло товщиною 3,2 мм становило 3,61-3,77 дол. США/㎡, а обсяг транзакцій був невеликим.

 

Прогноз на наступний тиждень:

Очікується, що наступного тижня ринок фотоелектричних модулів продовжить знижуватися. Наразі більшість компаній перебувають на стадії доставки замовлень, з невеликою кількістю вільних замовлень, ринковий попит не великий, і багато компаній мають тиск на запаси. Крім того, попит у першому кварталі не є чітким, і більшість компанії відносно консервативні. Однак, оскільки попит на панчохи перед святом весни збільшується, ринкові ціни дещо коливатимуться.