Пропозиція та попит на сонячний кремнієвий матеріал обмежений, а ціна на фотоелектричні модулі зростає через збільшення витрат на виробництво

· сонячні батареї цінові котирування
Сонячний кремній

Компанії сонячних кремнієвих пластин продовжують збільшувати виробничі потужності, коли вони задовольняють очікуваний попит і залишаються прибутковими, тому попит на сонячні кремнієві матеріали все ще високий. Матеріал із сонячного кремнію все ще зазнає впливу епідемічного середовища, і ринок все ще відчуває дефіцит. Після 1 травня Міжнародного дня праці тривалі замовлення та вільні замовлення на сонячні кремнієві матеріали були підписані один за одним, що призвело до зростання цін. Наразі більшість компаній із сонячних кремнієвих матеріалів підписали замовлення в травні, а наступні оптові замовлення та термінові замовлення призведуть до незначного зростання цін.

Спостерігаючи за виробництвом, експлуатацією та відвантаженням сонячних кремнієвих матеріалів, лише кілька компаній проводять невелике технічне обслуговування, яке мало впливає на виробництво. На даний момент рівень використання потужностей компаній із сонячних кремнієвих матеріалів залишається на високому рівні, і вони знаходяться в стані в основному відсутні інвентаризації або навіть негативні запаси. Коли епідемічна ситуація покращиться, а логістика та транспортування будуть поступово згладжуватися, загальні пропозиції сонячного кремнію зростуть у травні.

сонячна пластина

Після того, як такі компанії, як LONGi та Zhonghuan підвищили ціни до 1 травня Міжнародного дня праці, більшість компаній із сонячними пластинами наслідували їх, щоб відкоригувати свої ціни після свята. Потреби споживачів комплектуючих, ринок також знаходиться в процесі постійного прийняття. З точки зору попиту та пропозиції, під час Дня праці 1 травня діючі виробничі підприємства в основному підтримували нормальне виробництво, а темпи роботи підприємств першого рівня дещо зросли при достатній пропозиції сонячних кремнієвих матеріалів.

сонячна панель

Після оголошення LONGi і Zhonghuan 27 квітня про підвищення котирувань сонячних кремнієвих пластин, Tongwei також оголосив, що ціна на сонячні елементи також зросла, і ціна після підвищення ціни все ще знаходиться на нормальному рівні. Виробники фотоелектричних модулів у промисловому ланцюжку активно запасаються та підтримують попит на сонячні батареї. Через нестачу матеріалів, логістики та транспортування, викликані епідемією, компанії сонячних батарей все ще відчувають проблеми. Наразі ціни на сонячні батареї все ще мають проблеми. перебуває на тому ж рівні, що й компанії, що випускають фотоелектричні модулі. Деякі компанії повідомили, що деякі компанії настільки оптимістично налаштовані щодо запізнення ринкової ціни, що неохоче продають, і вони не бажають приймати щомісячний контракт.

Фотоелектричні модулі

Ціна монокристального фотоелектричного модуля 166 мм становить близько 0.277 дол. США/Вт, ціна монокристалічного фотоелектричного модуля 182 мм становить близько 0.281 дол. США/Вт, а ціна монокристалічного фотоелектричного модуля 210 мм становить близько 0.284 дол. США/Вт. Після кількох підвищення цін на сировину та допоміжні матеріали вище за ланцюжком виробництва, прибуток фотоелектричних модулів поступово зменшувався, а ціна дещо зросла.


На даний момент, через високий зарубіжний попит у другому кварталі та безперервний розвиток розподілених проектів у Китаї, ринок більше сприймає ціни на фотоелектричні модулі. У травні компанії фотоелектричних модулів збільшили плани виробництва. , ціна залишиться високою. Якщо наступні ціни на видобуток продовжуватимуть зростати, ціна на фотоелектричні модулі все ще може зрости.


Що стосується допоміжних матеріалів, то за останні два тижні ціна скла дещо коливалася. Ціна скла 3.2 мм зросла приблизно до 4.2 дол. США/㎡, а ціна скла 2.0 мм все ще становить близько 3.09 дол. США/㎡. вартість виробництва скла продовжує зростати, і скляні компанії мають очевидні наміри підвищити ціни. Попит компаній, що займаються фотоелектричними модулями, великий, запаси скла продовжують знижуватися, а ціна фотоелектричних модулів незначно зростає, що збільшує сприйняття фотоелектричних модулів компаній до незначного зростання цін на скло.

Прогноз на наступний тиждень:

Ціна на монокристалічний кремнієвий матеріал продовжувала зростати цього тижня, а ціни на сонячні кремнієві пластини та сонячні батареї залишалися в основному стабільними.У зв’язку зі зростанням вартості, ціна на фотоелектричні модулі також незначно зросла, але попит на європейський ринок був високим у другий квартал Якщо ціна на сонячний кремнієвий матеріал продовжить зростати, ціна на фотоелектричні модулі все ще є можливість зростання, і я сподіваюся, що замовники з проектами якомога швидше запасаться, щоб зменшити втрати витрат.