Ціна ланцюга фотоелектричної промисловості: ціна сонячної кремнієвої пластини незначно коливається, а ціна фотоелектричного модуля стабільна

· сонячні батареї цінові котирування
Сонячний кремній

Наразі загальна пропозиція на ринку сонячних кремнієвих матеріалів є обмеженою, і ціна дещо зросла. З одного боку, через епідемію постачання сонячних кремнієвих матеріалів є недостатніми, а виробництво постраждало. У той же час виробничі потужності підприємств сонячних кремнієвих пластин продовжували зростати, збільшувався попит на сонячні кремнієві матеріали, посилювався дефіцит пропозиції, що призвело до зростання цін; розділене замовлення та швидке замовлення на закупівлю сировини за високими цінами також підвищили ціни на сонячні кремнієві матеріали.

сонячна пластина

Ціна транзакції на звичайні монокристалічні сонячні пластини M10 становить близько 1.01 USD/шт., а ціна транзакції на звичайні монокристалічні сонячні пластини G12 становить близько 1.01 USD/шт. 27 квітня LONGi і Zhonghuan підвищили ціни на свої сонячні пластини один за одним. LONGi підняв ціну на монокристалічну сонячну пластину P-type M10 товщиною 165 мкм до 1.02 долара США, що приблизно на 0.6% більше, ніж за попередній час. ; Zhonghuan підняв ціну. Ціна його монокристалічних сонячних пластин 160 мкм і 150 мкм P-типу зросла на 0,009-0,016 USD/шт. Порівняно з 2 квітня ціна після підвищення становила від 1.05% до 1.2%, з яких 210 мм і 218.2 Обидва розміри MM кремнієвих пластин сонячного кремнію зросли більш ніж на 0.015 USD/шт.

Цього тижня через низький попит на полікристалічні сонячні пластини звичайні трансакційні ціни продовжували зростати приблизно до 0.366 доларів США за шт., і навіть невелика частина була продана приблизно за 0.369 доларів США за шт. тимчасово стабільно, лише невелику кількість замовлень було виконано за високими цінами. Згідно з відгуками ринку, через нещодавній вплив епідемії загальний рівень експлуатації сонячних пластин на даний момент становить близько 70%-80%.

сонячна панель

Основна ціна транзакції на монокристалічні сонячні батареї M6 становить близько 0.167 доларів США/Вт, основна ціна транзакції на сонячні батареї M10 становить близько 0.175 доларів США/Вт, а основна ціна транзакції на сонячні батареї G12 становить близько 0.175 доларів США/Вт. Після зростання цін на сонячні батареї минулого тижня ринок все ще поступово його сприймає. Проблема транспортування матеріалів, викликана поточною епідемією, все ще існує, матеріальний потік не є гладким, а останній попит на замовлення продовжується, і попит на монокристалічні сонячні батареї M6 є відносно невеликим. Ціна угоди, очевидно, коливалася.Попит на сонячні батареї M10 і G12 був стабільним, і ціна також була стабільною відповідно.

Фотоелектричні модулі

Ціна на фотоелектричні модулі цього тижня була такою ж, як і минулого тижня. Основна ціна монокристалічних 166-мм фотоелектричних модулів становила близько 0.279 доларів США/Вт, основна ціна монокристалічних 182-міліметрових фотоелектричних модулів становила близько 0.284 доларів США/Вт, а основна трансакційна ціна — близько 0.284 доларів США/Вт. ціна монокристалічних 210-мм фотоелектричних модулів становила 0.287 доларів США/Вт або близько того.

На даний момент епідемічна ситуація в Китаї залишається відносно важкою, транспортна проблема не вирішена, плани планування виробництва деяких компаній, що займаються фотоелектричними модулями, постраждали, а робочий темп знижений. Китайські підприємства здебільшого перебувають у загрозі, з поганим запуском проектів, мало централізованих проектів, а деякі розподілені проекти відстають через вплив епідемії; попит на зарубіжних ринках продовжується, а ринковий попит у Європі та Латинській Америці продовжує зростати. З більшою кількістю замовлень, у міру збільшення виробництва сонячного кремнію та послаблення епідемії, цінова гра поступово стане зрозумілою.


Що стосується допоміжних матеріалів, ціна на скло продовжувала залишатися стабільною на цьому тижні. Основна ціна угоди на скло 3.2 мм становила близько 4.18 USD/㎡, а основна ціна на скло 2.0 мм становила близько 3.13 USD/㎡. попит на скло був стабільним, котирування не змінювалося суттєво Транспортування в окремих районах Обмежено, швидкість транзакцій знизилася.

прогноз на наступний тиждень

Ціна на монокристалічний кремнієвий матеріал зросла цього тижня, а сонячна кремнієва пластина незначно коливалася. Однак попит на китайські та зарубіжні ринки був високим у першому кварталі. Зі збільшенням виробничих потужностей сонячного кремнієвого матеріалу, цінова гра фотоелектричні модулі поступово стануть зрозумілими. Запасіться якомога швидше, щоб зменшити втрати витрат.