Останній в ЄС мандат фотоелектричної енергії на дахах для громадських, комерційних та житлових будівель

· сонячні панелі Новини галузі

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн оголосила про мандат на використання сонячних батарей на дахах комерційних та громадських будівель до 2027 року, а також для житлових будинків до 2029 року. Ціль ЄС щодо відновлюваної енергії збільшено з 40% до 45%.

Урсула фон дер Ляєн, президент Європейської комісії

Зміст і цілі політики:

Європейська комісія переносить свою «місію якнайшвидше стати незалежною від російського викопного палива» на «інший рівень», заявила президент ЄС Урсула фон дер Ляєн на прес-конференції щодо плану REPowerEU.

Комісія пропонує вимогу щодо сонячних дахів для комерційних та громадських будівель з 2027 року, а для нових житлових будинків – з 2029 року. «Я знаю, що це амбітно, але це реально, ми можемо це зробити», – сказала фон дер Ляєн, зазначивши, що інвестиції у відновлюваних джерелах енергії є «найбільшим завданням» блоку.

Комісія також повідомила, що збільшує цільовий показник відновлюваної енергетики на 2030 рік з 40% до 45%. За її словами, швидші дозволи на відновлювані джерела енергії відіграють ключову роль у досягненні вищої цілі. Він також хоче,щоб країни-члени встановили «зони доступу до відновлюваних джерел енергії» для швидкого отримання дозволів. «Там процес видачі дозволів скорочується до одного року», — сказала фон дер Ляєн, що є істотним покращенням у порівнянні з нинішнім середнім показником за шість-дев'ять років.

Стратегія також встановлює ціль 592 GWac (740 GWdc) для сонячної енергії в Європейському Союзі до 2030 року. «Ця ціль вища, ніж прогнози SolarPower Europe Global Market Outlook у звичайних прогнозах 672 GWdc до кінця десятиліття», Про це йдеться в повідомленні органу SolarPower Europe.

Згідно з документом, заявки на створення систем відновлюваної енергії в районах, що перебувають у відкритому доступі, мають право приймати рішення протягом 14 днів. Об'єкти з оновленим джерелом живлення в таких районах потрібно буде дозволити протягом шести-дев'яти місяців.Те ж саме стосується систем з генераційною потужністю менше 150 кВт. Інші оголошені пропозиції включають підвищення цілі ЄС щодо енергоефективності до 2030 року з 9% до 13%.

Бачення майбутнього:

«Сьогодні Європейська комісія визнає величезний потенціал сонячної енергії на дахах, а також потребу в сонячній робочій силі для розгортання як дахової, так і комунальної сонячної енергії по всій Європі», – сказав Дріс Акке, директор з питань політики SolarPower Europe. «Ми очікуємо до 2030 року в Європі до 1,1 мільйона робочих місць на сонячних батареях, а партнерство ЄС із сонячних навичок допоможе доставити працівників на місця».

Як згадувалося вище, просування сонячних проектів створює робочі місця для більшої кількості людей, що є чудовою можливістю як для компаній, що займаються сонячними батареями, так і для установників фотоелектричних модулів. У той же час це також створює більше проблем для нинішніх сонячних компаній, а також для пов’язаних з ними практиків.