Ціни ланцюга поставок фотоелектричної промисловості: сонячні кремнієві матеріали повільно зростають, а ціни на сонячні батареї та фотоелектричні модулі будуть продовжувати зростати

· сонячні батареї цінові котирування
broken image

 

Сонячний кремнієвий матеріал: ціна продовжує зростати, але зростання повільно. Ціна юанів на загальний монокристалічний матеріал становить близько 242 юанів/кг.

Більшість замовлень на сонячний кремній у лютому підписано. Цього тижня одна компанія підписала довгострокове замовлення на лютий. На ринку залишилося небагато матеріалів.

broken image

Виробництво та відвантаження сонячних кремнієвих матеріалів. Цього тижня в Китаї працюють 13 вітчизняних компаній із виробництва сонячних кремнієвих матеріалів. Очікується, що відновлення виробництва збільшить поставки сонячних кремнієвих матеріалів у Китаї в березні. Деякі компанії першого рівня планують провести цикли в 1 кварталі 2022 року. Лінійне обслуговування, у поєднанні з менш очікуваним впливом розширення виробничих потужностей, випуск сонячних кремнієвих матеріалів обмежений, нова потужність сонячних кремнієвих пластин продовжує випускатися, термінальний попит продовжує залишатися гарячим, попит і пропозиція обмежені, а підтримка цін на матеріали достатня.Очікується, що ціна сонячних кремнієвих матеріалів буде продовжувати зростати.

Сонячні пластини: ціни загалом були стабільними, з невеликим підйомом ціни на полікристалічні сонячні пластини.

Основна ціна транзакції на сонячні пластини M6 на цьому тижні становить близько 0,83 доларів США за шт., основна ціна транзакції на сонячні пластини M10 становить близько 0,996 доларів США за шт., а основна ціна транзакції на сонячні пластини G12 становить близько 1,32 доларів США за шт. Термінальний ринок має великий попит, і попит на придбання сонячних батарей став більшим, що опосередковано збільшує попит на сонячні кремнієві пластини, а відвантаження сонячних кремнієвих пластин відбувається відносно гладко. З точки зору розміру, випуск сонячних пластин M6, M10 і G12 зріс у лютому, тоді як випуск сонячних пластин G1 продовжував зменшуватися, при цьому частка ринку неухильно зменшувалася.

broken image

З точки зору полікристалічних сонячних пластин, на які вплинув жорсткий попит на закордонні установки, основна ціна полікристалічних сонячних пластин цього тижня була точно налаштована до приблизно 0,349 доларів США за шт., і ціни можуть зрости в майбутньому. На сьогоднішній день підприємства сонячних пластин першого рівня зберігають високі темпи роботи, а також впроваджуються розширені виробничі потужності. Очікується, що випуск сонячних пластин у лютому буде вищим, ніж у січні. Якщо термінал попит продовжує зростати, ціна на сонячні пластини все ще може зрости.

Сонячні елементи: загальна ціна залишалася стабільною, а перетягування каната з фотоелектричними модулями ставало все інтенсивнішим.

Основна ціна трансакцій на сонячні батареї M6 на цьому тижні становить близько 0,172 долара США/Вт, основна ціна трансакцій на сонячні батареї M10 становить близько 0,177 долара США/Вт, а основна ціна трансакцій на сонячні батареї G12 становить близько 0,178 доларів США/Вт. Після китайського фестивалю весни, оскільки сонячні кремнієві матеріали та сонячні кремнієві пластини підвищили ціни, деякі компанії сонячних елементів підвищили ціни на сонячні батареї, щоб послабити тиск зростання витрат, але загальний ринок важко торгувати. На даний момент існує перетягування каната між сонячними елементами та фотоелектричними модулями. Деякі компанії, що займаються сонячними батареями, повідомили, що деякі компанії, що випускають фотоелектричні модулі, вже склали деякі з них до Китайського весняного свята, тоді як компанії сонячних батарей в основному зберігають відносно висока робоча швидкість під час свята китайської весни Пропозиція відносно достатня, і очікується, що подальше підвищення цін на сонячні батареї буде обмеженим.

broken image

Ціна на фотоелектричні модулі залишалася стабільною. Основна ціна трансакцій на монокристалічні фотоелектричні модулі 166 мм становила близько 0,29 дол. США/Вт, основна ціна на монокристалічні 182 мм фотоелектричні модулі становила близько 0,297 дол. становила близько 0,297 доларів США за ват. Деякі компанії першого рівня підписали замовлення на лютий рік тому. Більшість компаній, що випускають фотоелектричні модулі, цього тижня зосередилися на виконанні попередніх замовлень. Крім того, попит за кордоном продовжувався, а поставки були відносно гладкими. Окрім зростання цін у верхній частині ланцюга промисловості, також зросли допоміжні матеріали, об’єднувальні плати, скло та інші ланки. Деякі дилери повідомили, що ціна на односторонні фотоелектричні модулі 166 мм у деяких компаніях перевищила 0,30 дол. Вт, а також зросла ціна на двосторонні подвійні скляні фотоелектричні модулі, які зросли до 0,308 дол./Вт. З точки зору попиту, через зростання цін, термінальний попит приймає метод першого спостереження за ринковою кон’юнктурою. Деякі компанії, що випускають фотоелектричні модулі, планують знизити коефіцієнт використання в березні і планують брати участь у перетягуванні каната з видобутком. сонячні елементи та допоміжні матеріали.

broken image

Що стосується допоміжних матеріалів, ціна на скло на цьому тижні залишалася стабільною, а термінальний попит був великим, що призвело до зростання ринкового попиту на фотоелектричне скло. Однак через низьку ціну, що приймає компанії фотоелектричних модулів, ціна піднявся повільно. Цього тижня основна ціна угоди на скло товщиною 3,2 мм становить близько 4,266 доларів США/㎡, а основна ціна трансакцій на скло товщиною 2,0 мм становить близько 3,318 доларів США/㎡.

 

Прогноз ціни на наступний тиждень:

На цьому тижні ціна на сонячний кремнієвий матеріал повільно зростала через брак матеріалів, що залишилися, і постійний попит, що підштовхнуло ціни на пластини та елементи сонячного кремнію на нижньому кінці.

Проте, прийнятність фотоелектричних модулів не є високою.Враховуючи тиск вартості, сонячні батареї та фотоелектричні модулі знаходяться в довгостроковій ціні перетягування каната.

Очікується, що ціна на фотоелектричні модулі буде залишатися стабільною наступного тижня, але не виключається можливість повільного зростання.Очікується, що кінцеві споживачі з проектами якомога швидше запасатимуться, щоб зменшити спричинені втрати вартості за рахунок продовження зростання цін.