Ринок цін на ланцюжок поставок фотоелектричної промисловості: ціни зросли по всіх напрямках, і очікується, що вони продовжать зростати в лютому

· сонячні батареї цінові котирування

 

broken image

Більшість замовленьна сонячний кремнієвий матеріал у лютому було підписано, і на ринку залишилосяне так багато матеріалів, доступних для продажу. Ціна угоди на розрізненізамовлення підштовхнула до зростання ціни на сонячний кремній на цьому тижні.Під час китайського Нового року більшість компаній, що займаються виробництвомсонячних пластин, сонячних елементів і фотоелектричних модулів, підтримуютьнормальне виробництво. Відвантаження сонячних кремнієвих матеріаліввідбувається безперешкодно, і наразі немає тиску на запаси. Попит на ринкувеликий. У Перший тиждень після свята весни більшість компаній стежать зарозвитком ринку. 

Виробництво,експлуатація та відвантаження сонячних кремнієвих матеріалів, 12 підприємствсонячних кремнієвих матеріалів у Китаї працюють, а підприємства, які ранішеремонтувалися та обслуговувалися, відновили виробництво.Очікується, що 1-2підприємства перейдуть на технічне обслуговування в лютому , але впливневеликий і зростаючий В основному від поступового збільшення виробничихпотужностей. Через хороший ринковий попит, виробництво сонячного кремнієвогоматеріалу все ще не може задовольнити попит на пластини сонячного кремнію, іневідповідність між попитом і пропозицією триватиме. Очікується, що цінасонячного кремнієвого матеріалу матиме тенденцію до зростання в лютому . 

Котируваннясонячних пластин трохи зросли на цьому тижні. Основна ціна угоди на сонячніпластини M6 на цьому тижні становила близько 0,825 доларів США за шт., основнаціна транзакції на сонячні пластини M10 трохи зросла до приблизно 0,99 доларівСША за шт. Сонячні пластини G12 становили 1,31 дол. США за шт. або близькотого. За останній тиждень перед китайським Новим роком провідні компаніїпідвищили ціни на сонячні пластини одна за одною, за ними йдуть компаніїдругого і третього рівня, але обсяг транзакцій невеликий. У 2022 році попит натермінали 1 квартал зросте, фотоелектричні модулі та сонячні батареї будутьвідвантажуватися безперебійно, а попит на сонячні пластини зросте. Загальнийтемп роботи сонячних пластин у січні-лютому 2022 року зросте порівняно зжовтнем-груднем 2021 року. Однак через обмежену пропозицію сонячного кремнію влютому та жорсткий баланс між ринковою пропозицією та попитом, ціна на пластинисонячного кремнію все ще може бути підвищена в лютому. 

Котирування сонячнихбатарей цього тижня дещо зросли. Основна ціна угоди на сонячні батареї M6 нацьому тижні становила близько 0,171 долара США за Вт, основна ціна угоди насонячні батареї M10 становила близько 0,176 долара США за Вт, а основна цінатранзакції на сонячні батареї G12 клітин становила 0,177 доларів США за ват абоблизько того. За останній тиждень перед святом весни провідні компанії, щозаймаються сонячними батареями, знизили ціни на сонячні батареї M6, і впершез’явилася ціна на сонячні батареї M10. З огляду на зростання цін на сонячнікремнієві матеріали та сонячні кремнієві пластини, а також несподівано вищий,ніж очікувалося, кінцевий попит у першому кварталі 2022 року, ціна сонячнихелементів може продовжувати зростати. Через протистояння між кремнієвими пластинамита фотоелектричними модулями , сонячні батареї продовжуватимуть перебувати підціновим тиском. 

Під час китайськогосвята весни деякі підприємства першого рівня продовжували підтримувати високіробочі темпи виробництва, а відвантаження відбувалися відносно гладко. У першийтиждень після Свята Весни, через збільшення попиту на ринку, деякі компаніїотримували нові замовлення одне за одним, а атмосфера ринкових переговоріввідносно активна. Котирування деяких розрізнених замовлень піднялися до ціни0,314 дол. W, але фактичних операцій не було здійснено. Цього тижня основнаціна трансакцій на монокристалічні фотоелектричні модулі 166 мм становить близько0,29 дол. США/Вт, основна ціна трансакції на монокристалічні 182 ммфотоелектричні модулі становить близько 0,295 дол. США/Вт, а основна цінатрансакцій на монокристалічні 210 мм фотоелектричні модулі становить близько 29 дол. США/Вт. В. 

Що стосується попиту,то на зарубіжних ринках Індія з 1 квітня введе тариф 40% на фотоелектричнімодулі і 25% на сонячні батареї; Сполучені Штати відкладають тариф 201 ізбільшать безмитну квоту на імпортовані сонячні батареї. з 2,5 ГВт до 5 ГВт.Для підтримки розвитку відновлюваної енергетики, як-от фотовольтаїки,послідовно вводилися різні політики. Багато фотоелектричних проектів потрапилив процес торгів, і попит на термінальному ринку є великим. Оскільки ціни нависхідні зв’язки продовжують зростати, компанії, що виготовляють фотоелектричнімодулі, не мають можливості різкого зростання цін, враховуючи прийняттяпостачальників термінальних проектів, і очікується, що вони залишатьсястабільними з невеликим зростанням у лютому. 

Що стосуєтьсядопоміжних матеріалів, то на цьому тижні ціна на скло дещо зросла. Під часкитайського свята весни різні компанії, що випускають фотоелектричні модулі,продовжували працювати, а ринок скла також підтримував нормальні поставки.Наразі прибуток від фотоелектричних склопакетів знаходиться на низькому рівнірівень, і всі ланки промислового ланцюга підвищили ціни. , Деякі склянікомпанії намагаються підвищити ціни, але ціни фотоелектричних компанійневисокі, а обсяг транзакцій невеликий. Цього тижняосновна ціна трансакцій на скло товщиною 3,2 мм трохи зросла до приблизно 4,246доларів США/㎡, а основна ціна трансакцій на склотовщиною 2,0 мм трохи піднялася до приблизно 3,30 доларів США/㎡.   

 

Після китайськогофестивалю весни попит на кінцевому ринку ланцюга фотоелектричної промисловостіє хорошим. Через обмеження постачання сонячних кремнієвих матеріалів напередньому кінці фотоелектричної промисловості, ринковий попит на кремнієвіматеріали перевищує пропозицію, а ціни на кремнієві матеріали та кремнієвіпластини дещо зросли, і очікується, що наступного тижня вони продовжатьзростати. 

Що стосується фотоелектричних модулів, то зі зростаннямцін на кремнієві матеріали та кремнієві пластини, що виробляються вгору,вартість елементів і модулів зросла. Хоча ціна на фотоелектричні модулі цьоготижня значно не зросла, вона може тимчасово відповідати прийняттю термінальнихфотоелектричних монтажники системи. На цьому тижні немає можливості різкогозростання цін на модулі, але є ймовірність незначного зростання. Сподіваємося,що клієнти, які мають термінальні проектні установки, якомога швидше оформлятьзамовлення, щоб зафіксувати ціну на фотоелектричні модулі .