Звіт про ціни ланцюга поставок фотоелектричної промисловості за 25 жовтня – 31 жовтня 2021 р

· сонячні батареї цінові котирування
Звіт про ціни ланцюга поставок фотоелектричної промисловості за 25 жовтня – 31 жовтня 2021 р

Сонячний кремнієвий матеріал

Котирування кремнієвих матеріалів цього тижня незначно коливалися. Ближче до кінця місяця більшість компаній із силіконових матеріалів почали вести переговори щодо листопадових замовлень. Після того, як минулого тижня ринок запропонував ціну 275 юанів/кг, ринкових операцій стало менше, а основні ціни на нещодавно підписані замовлення були переважно зосереджені на рівні 266-272 юанів/кг. Однак під впливом політики «подвійного контролю енергоспоживання» ринкові пропозиції полікремнієвих матеріалів, яких і так не вистачає, ще більше посилилися. Котирування деяких вільних ордерів продовжували зростати, але низхідні не оплачено. Що стосується полікристалічних матеріалів, то через подальше зниження поточної ситуації з транзакціями та зменшення частки ринку продукції котирування юанів для проектів з полікристалічних матеріалів будуть скасовані цього тижня.

Спостерігайте за виробництвом, експлуатацією та відвантаженням силіконових матеріалів. Дванадцять вітчизняних компаній із силіконовими матеріалами виробляються. Політика обмеження електроенергії однієї компанії вплинула на продовження скорочення виробництва. Цього тижня було додано нову компанію для технічного обслуговування. Наразі загальна кількість На етапі технічного обслуговування перебувають 5 підприємств. Чотири підприємства, які пройшли нормальне технічне обслуговування, відновили виробництво на початку листопада. Загалом через вплив обмеженого зниження енергетичного навантаження та щоденного обслуговування підприємств вітчизняне виробництво кремнію у жовтні дещо впало до 42 тис. тонн порівняно з попереднім місяцем, що в основному відповідало очікуваному рівню. У четвертому кварталі постачання кремнієвих матеріалів усе ще обмежене, і епідемія неодноразово перешкоджала доставці кремнієвих матеріалів. Очікується, що політика скорочення електроенергії вплине на виробництво кремнієвих матеріалів у північно-західному регіоні та сприятиме зниженню ціни на кремній матеріалів для підтримки високого рівня в майбутньому.

Сонячна пластина

Цього тижня ціна на кремнієві пластини була слабкою, щоб підтримувати стабільність, і вниз за течією продовжували чекати й бачити. Наразі компанії з кремнієвими пластинами мають різні ринкові стратегії. Вертикально інтегровані компанії намагаються змусити ціни на кремнієвий матеріал стабілізуватися на основі витрат на виробництво, поставок та інших факторів. З міркувань прибутку деякі компанії продовжують підтримувати відносно високий рівень початку виробничої лінії. підтримка замовлень OEM, що сприяє стабільній роботі поточних цін на кремнієві пластини. Оскільки робочі темпи компаній, що займаються виготовленням стільникових модулів середньої та нижчої версії, продовжують знижуватися, сегмент кремнієвих пластин поступово відчуває тиск від поставок. Перед новим запитом у листопаді котирування кремнієвих пластин загалом стабільні. Якщо котирування кремнієвих матеріалів продовжують зростати, кремнієві пластини будуть під тиском Місця обмежені, і ринкові котирування можуть зростати ще більше.

Серед нинішніх продуктів монокристалічні кремнієві пластини М10 мають відносно невисоку ціну, середня ціна 6,87 юанів за штуку. Останнім часом поставки поступово збільшуються. Що стосується замовлень, то ближче до кінця місяця більшість компаній почали котирувати ціни одна за одною, але фактичний обсяг торгів був невеликим, а атмосфера очікування в нижньому напрямку стала сильнішою. З точки зору виробництва кремнієвої пластини, Цинхай, Юньнань, Внутрішня Монголія та інші місця мають високі межі напруги, а виробництво місцевих кремнієвих пластин залишається обмеженим.

Сонячна панель

Ціни на акумулятори цього тижня незначно коливалися, і лише ціни на M10 були підвищені. Монокристалічні вироби великого розміру мають відносно безперебійні поставки через їх більш високу вартість, але ціни транзакцій приблизно такі ж, як минулого тижня. На даний момент основна ціна трансакцій на монокристалічні вироби M10 становить 1,15 юаня/Вт, а основна ціна на Продукти G12 становлять близько 1,12/Вт. Котирування монокристалів G1 коливаються відносно незначно, і на ринку все ще є зростаючі сигнали, але загальна ситуація складна. З точки зору полікристалізації, загальна ринкова котирування залишалася стабільною на рівні близько 0,9 юанів/Вт, і не було значних коливань термінального попиту.

На поточному ринку, на який впливають такі фактори, як відставання запасів компонентів, скорочення попиту на придбання батареї та корпоративне скорочення електроенергії, деякі компанії оновили або закрили виробничу лінію 166, і великі виробничі потужності продовжують зростати. Очікується, що Конкуренція на ринку великогабаритних акумуляторів поступово стане жорсткою. Крім того, компанії-виробники батарей нещодавно підписали довгострокові угоди про закупівлю з виробниками, щоб забезпечити постачання кремнієвих пластин у майбутньому.

Фотоелектричний модуль

Котирування на компоненти були стабільними на цьому тижні, а ентузіазм щодо замовлень на низькій ланці не був високим. Після збільшення котирування попереднього компонента цього тижня було підписано менше нових замовлень. Причина в тому, що кінцевий замовник сказав, що маржа прибутку обмежена і не бажає погодитися на збільшення компонента. Проте контрактна ціна на певний компонент Компанії завжди не могли наздогнати ринкову ціну, і замовлення буде виконано. розчарування ентузіазму вниз за течією отримати товар. На даний момент компанії-виробники комплектуючих активно скорочують виробництво, особливо комплектуючих із подвійного скла, необхідних для деяких відкладених будівельних проектів, що створить певний тиск на допоміжні компанії, такі як плівка та скло.Очікується, що ціни на допоміжні матеріали очікуються піти на поступки в листопаді. З іншого боку, політична сторона Китаю нещодавно посилила свої рекомендації щодо підключення до мережі фондових проектів, і очікується, що заплановані проекти гарантованого підключення до мережі та деякі розподілені проекти стануть основною рушійною силою для встановленої потужності наприкінці року.

Прогноз ринку наступного тижня

Минулого тижня ціни на комплектуючі недовго залишалися стабільними на високому рівні, але кількість дорогих замовлень була обмежена. Наступний тиждень увійде в листопад, і ціни на компоненти можуть залишатися на цій ціні. Ціна на кремнієві матеріали в основному стабільна, інформації про зростання цін на допоміжні матеріали для фотоелектричних модулів немає, однак глобальна інфляція, що постійно зростає, має вплинути на всю галузь і весь галузевий ланцюжок. Хоча інфляція не сильно впливає на поточну ціну, можна зробити висновок, що ціна, викликана інфляцією, продовжуватиме зростати в довгостроковій перспективі. Тому найрозумнішою антиінфляційною стратегією є перетворення готівки в реальні предмети. Фотоелектричні модулі мають певний ступінь антиінфляційної здатності, тому останні світові проекти будівництва фотоелектричних станцій невпинно зростають, а ціни на фотоелектричні модулі продовжуватимуть зростати в довгостроковій перспективі, це лише питання часу.