Процес виробництва сонячних елементів пластика та сонячних модулів

· сонячні панелі Новини галузі

Солнечные модули в основному складаються з дев'яти основних компонентів: сонячної батареї, з'єднувальної шини, шини, загартованого скла, EVA , задньої панелі, алюмінієвого сплаву, силікону та розподільної коробки.

Який процес виробництва напівфабрикатів сонячних модулів ?

З огляду на популяризацію та застосування технології напівклітин, які ключові ланки у виробництві напівклітинних модулів відрізняються від повноклітинних? Зазор між модулями напівчерепини збільшується, і світло, відбите склом на задній панелі до батареї, дещо збільшується; чим вище струм комірки , тим більше значення використання технології напівчерепиці. Процес виробництва компонентів, як правило, має пройти: послідовне зварювання - укладання - ламінування - обрамлення - монтаж розподільної коробки - затвердіння - випробування 7 технологічних ланок і, нарешті, упаковка та вихід на ринок.

На відміну від модуля з цілим чіпом, процес розрізання батареї напівчипового модуля реалізується на стороні модуля, додається нове посилання для нарізки, налаштовується лазерна нарізна машина, а потім налаштовуються процеси зварювання та укладання струн; з боку акумулятора, технології напівчипа потрібно лише налаштувати розташування батареї.

Який процес виробництва сонячних елементів пластика ?

Нарізка, очищення, підготовка замші, периферійне травлення, видалення заднього PN+ переходу, підготовка верхнього та нижнього електродів, підготовка протиотражаючої плівки, спікання, випробування та класифікація тощо. 10 кроків.

сонячні елементи конкретні інструкції з виробничого процесу

1. Нарізка: За допомогою багатолінійного різання кремнієвий стрижень розрізається на квадратні кремнієві пластини.

2. Очищення: Миття з звичайної кремнієвої пластини методом очищення поверхню пластини була потім розщеплена з кислотою (або підставою) пошкодження шару видалення 30 - 50um .

3. Приготування замші: анізотропно витравити кремнієву пластину лужним розчином для приготування замші на поверхні кремнієвої пластини.

4. дифузія фосфору: Джерело покриття (або рідке джерело або тверде джерело нітриду, що лущиться) розсіяне, зроблене PN + переходом, глибина переходу зазвичай становить 0,3 - 0,5 мкм .

5. Периферійне травлення: дифузійний шар, утворений на периферійній поверхні кремнієвої пластини під час дифузії, призведе до короткого замикання верхнього та нижнього електродів акумулятора. Використовуйте масковане вологе травлення або плазмове сухе травлення для видалення периферійного дифузійного шару.

6. Зніміть заднє з'єднання PN+ . Зазвичай використовується метод вологого травлення або шліфування для видалення заднього PN+ переходу.

7. Виготовлення верхніх і нижніх електродів: з використанням вакуумного випаровування, безелектронного нікелювання або процесів друку та спікання алюмінієвої пасти. Спочатку зробіть нижній електрод, а потім - верхній. Друк з алюмінієвої пасти - широко використовуваний технологічний метод.

8. Виготовлення плівки проти відбиття: Для того, щоб зменшити втрати при відбитті відбиття, на поверхню кремнієвої пластини слід накрити шар протиотражаючої плівки. Матеріали, які використовуються для виготовлення плівки проти відбиття, включають MgF2 , SiO2 , Al2O3 , SiO , Si3N4 , TiO2 , Ta2O5 тощо. Методом процесу може бути метод вакуумного покриття, метод іонного покриття, метод напилення, метод друку, метод PECVD або метод розпилення тощо.

9. Спекання: спікання стружки акумулятора на нікелевій або мідній опорній плиті.

10. Класифікація випробувань: Відповідно до зазначеної специфікації параметрів, класифікація тесту.

 

метод випробування сонячні панелі

1. Так як вихідна потужність сонячних модулів , залежить від таких факторів, як сонячне випромінювання і сонячні елементи температур, вимір сонячні елементи компонентів , виконані в стандартних умовах ( STC ) . Стандартні умови визначаються як:

Якість повітря - AM1,5 , інтенсивність освітлення - 1000 Вт /м2 , температура - 25 ℃ .

2. Напруга розімкненої ланцюга: з вольфрамовими галогенними лампами 500 Вт , адаптером змінного струму 0 ~ 250 В інтенсивність світла встановлюється від 3,8 до 4,0 мільйонів LUX , світло від тестової платформи приблизно 15-20 см , напруга відкритого ланцюга перевіряється безпосередньо ;

3. У відповідності з цією умовою, максимальна вихідна потужність сонячні елементи модуль називається пікової потужності. У багатьох випадках, пікова потужність модуля зазвичай вимірюється за допомогою імітатора сонячного.

Основними факторами, що впливають на продуктивність сонячних елементів, є:

1. Опір навантаження, 2. Інтенсивність сонячного світла 3. Температура, 4. Тінь     

Щоденний огляд та технічне обслуговування компонентів сонячних елементів

1. Перевірте, чи не пошкоджена батарейна плата, вчасно дізнайтесь її та вчасно замініть.

2. Перевірте, чи з’єднувальний провід акумуляторної батареї та провід заземлення добре контактують, і чи вони не відпадають.

3. Перевірте, чи є тепло на місці з'єднання коробки комбайнера.

4. Перевірте, чи ослаблений або зламаний кронштейн плати акумулятора.

5. Перевірте та очистіть бур’яни, які вкривають батарейну дошку навколо батарейної дошки.

6. Перевірте, чи немає на поверхні батарейного покриття покриття.

7. Перевірте пташиний послід на поверхні панелі акумуляторів і при необхідності очистіть його.

8. Оцініть чистоту панелей батарей.

9. У вітряну погоду ключові перевірки слід проводити на батарейних панелях та кронштейнах.

10. У сильний сніг панелі акумуляторів слід вчасно очищати, щоб уникнути замерзання та замерзання на поверхні панелей батарей.

11. Під час сильного дощу перевірте, чи всі водонепроникні ущільнення в справному стані та чи є витік води.

12. Перевірте, чи не заходять тварини на електростанцію, щоб пошкодити батарейні панелі.

13. У градську погоду ключові перевірки слід проводити на поверхні панелі батарей.

14. Визначте температуру батарейної панелі та порівняйте її з температурою навколишнього середовища для аналізу.

15. Перевірені проблеми повинні бути своєчасно вирішені, проаналізовані та узагальнені.

16. Зробіть детальний запис кожної перевірки, щоб полегшити майбутній аналіз.

17. Зробіть аналіз та короткі записи та заархівуйте їх.