Через безперервне зростання цін на сировину маржа прибутку фотоелектричних модулів стала меншою, а ціна залишилася стабільною.

· сонячні батареї цінові котирування

 

 У разі очікуваного попиту та зростання цін компанії сонячних кремнієвих пластин все ще мають високий попит на сонячні кремнієві матеріали. Деякі компанії, що займаються виготовленням сонячних кремнієвих матеріалів, в основному завершили довгострокові замовлення в березні. Через поточну нестачу пропозиції також є невелика кількість замовлень у квітні Основні ціни залишалися в основному стабільними, а ціни на окремі розрізнені замовлення зросли.Спостерігаючи за виробничою операцією та ситуацією з відвантаженням кремнієвого матеріалу, існує 13 вітчизняних полікремнієвих компаній, які виробляють полікремній, одна з яких перебуває в процесі технічного обслуговування, а на дві закордонні матеріально-технічні компанії впливають такі фактори, як технічне обслуговування та доставка. Очікується, що обсяги імпорту сонячних кремнієвих матеріалів у березні зменшаться. Очікується, що наприкінці березня, оскільки більшість довгострокових замовлень на сонячні кремнієві матеріали були підписані, на ринку залишилося небагато доступних для продажу, а ціни транзакцій деяких термінових замовлень зростуть, а ціна сонячних кремнієвих матеріалів буде підтримувати стабільну тенденцію до зростання.

Сонячний кремнієвий матеріал

 Нещодавно LONGi знову оголосив про підвищення ціни на сонячні кремнієві пластини. Порівняно з котируванням попереднього місяця (22 лютого), сонячні кремнієві пластини розміром 182 мм зросли на 0.03 дол. США/Вт, що на 3.08%. Компанії сонячних кремнієвих пластин також підвищили ціни.Після підвищення ціни ринкова угода все ще відносно гладка. Цього тижня ціна основної транзакції M6 зросла приблизно до 0.86 доларів США за штуку, ціна основної транзакції M10 зросла на 2.15% до приблизно 1.04 доларів США за штуку, а ціна основної транзакції G12 зросла приблизно до 1.38 доларів США/ шматок. Після кінця року з терміналу буде безперервний попит, і закупівля на ринку сонячних кремнієвих пластин і сонячних елементів не сповільнилася. Підприємства пластин відновили роботу, а виробництво поступово збільшувалося. Пропозиція накладеного сонячного кремнію матеріали обмежені, випуск обмежений, пропозиція в дефіциті, і ціна підтримується Очікується, що в короткостроковій перспективі ще є місце для зростання цін на сонячні кремнієві пластини.

Сонячні кремнієві пластини

 Цього тижня основна ціна трансакцій на монокристалічні сонячні батареї M6 становила близько 0.17 доларів США/Вт, основна ціна трансакцій на сонячні батареї M10 зросла приблизно до 0.18 доларів США/Вт, збільшившись приблизно на 1.79%, а основна ціна транзакції Сонячні елементи G12 становили 0.18 доларів США за Вт або близько того. Після того, як Tongwei підняв ціну на сонячні батареї минулого тижня, Tongwei продовжив підвищувати ціни на сонячні батареї цього тижня. Остання котирування моноелементів PERC 182 становила 0.18 доларів США/Вт, збільшення на 0.002 доларів США/Вт; остання котирування моноелементів PERC 210 становила 0.16 юанів/Вт, збільшившись на 0.003 доларів США/Вт. З поетапним запуском таких проектів, як встановлення вітчизняних вітро- та сонячних баз, попит на сонячні батареї та фотоелектричні модулі для заготівлі зберігається.У березні почали обговорюватися нові замовлення одне за одним, вичікувальне ставлення.

Сонячні батареї

 Основна трансакційна ціна монокристалічних 166 мм фотоелектричних модулів становить близько 0.29 дол. США/Вт, основна ціна монокристалічних 182 мм фотоелектричних модулів становить близько 0.3 дол. США/Вт, а основна ціна монокристалічних 210 мм фотоелектричних модулів становить близько 0.3 дол. В. У доповіді про роботу уряду за 2022 рік вказується, що необхідно впорядковано сприяти роботі з нейтралізації вуглецю, сприяти низьковуглецевій трансформації енергії, сприяти плануванню та будівництву великомасштабних вітрових та фотоелектричних баз та допоміжних регульованих джерел енергії. , і покращити здатність мережі поглинати виробництво електроенергії з відновлюваних джерел. Останнім часом поступово почали запускати такі проекти, як встановлення масштабних внутрішніх вітрових та сонячних баз, що збільшують попит на фотоелектричні модулі. Хоча є ознаки зниження попиту за кордоном, очікується, що попит збережеться до кінця березень. В даний час через підвищення цін на сировину та допоміжні матеріали в промисловому ланцюжку зросла вартість фотоелектричних модулів, а прибуток ще більше зменшився.Враховуючи прийняття операторами термінальних проектів, важко ціна модулів значно зросте.Що стосується допоміжних матеріалів, ціна на скло цього тижня була в основному стабільною. Основна ціна угоди на скло товщиною 3.2 мм цього тижня становила близько 4.25 дол. США/㎡, а основна ціна угоди на скло товщиною 2.0 мм становив приблизно 3.3 дол. США/㎡. Останнім часом фотоелектричне скло також продовжує стабільно розвиватися в умовах відносно стабільних цін на модулі.

Фотоелектричні модулі

 

прогноз на наступний тиждень

Очікується, що ціна на фотоелектричні модулі буде залишатися стабільною наступного тижня, але не виключається можливість повільного зростання.Очікується, що клієнти з проектами якомога швидше запасатимуться, щоб зменшити втрати вартості, викликані продовження зростання цін.