Сонячний кремній в дефіциті, ціни на фотоелектричні модулі загальноприйняті

· сонячні батареї цінові котирування
Сонячний кремній

Більшість підприємств сонячного кремнію в травні підписані накази, деякі підприємства сонячного кремнію стикаються з замовленнями, що перевищують статус-кво, матеріали відсутні. Наступного тижня очікується початок переговорів про замовлення на червень, обмежені дефіцитом сонячного кремнію та високим попитом на сонячні пластини, короткострокова пропозиція сонячного кремнію буде продовжувати перевищувати попит, очікується, що ціни на сонячний кремній все ще трохи зростуть наступного тижня.

сонячна пластина

Цього тижня ціна сонячних пластин M10 становила близько 1.013 USD/шт., а ціна сонячних пластин G12 – близько 1.363 USD/шт. Нові замовлення на сонячні пластини цього тижня були низькими, в основному на основі виконання попередніх замовлень; Попит на фотоелектричні модулі продовжував зростати, що також збільшує попит на сонячні пластини великого розміру. Частина потужності виробництва сонячних пластин розміру M6 для прискорення трансформації, потужність виробництва сонячних пластин M10 зросла, подача сонячних пластин G12 трохи обмежена; з одного боку, обмежений відсутністю постачання кремнію, з іншого боку, дефіцит тиглів для витягування стрижнів ще не вдалося ефективно зменшити. Деякі компанії заявили, що постраждали від цього, виробництво сонячних пластин було скорочено, якщо ситуація з виробництвом у червні не покращиться, а попит на сонячні пластини збережеться, ціни на сонячні пластини, швидше за все, зростуть.
Ціни на полікремнієві пластини продовжували зростати через скорочення ресурсів.

сонячна панель

Ціна на монокристалічні сонячні батареї M6 становила приблизно 0.169 доларів США/Вт, сонячні батареї M10 – приблизно 0.176 доларів США/Вт, а сонячні елементи G12 – приблизно 0.175 доларів США/Вт.
Останні сонячні батареї та фотоелектричні модулі гра, як правило, інтенсивна, фотоелектричні модулі підприємства сповільнити покупку, прийняття цін на сонячні елементи знижуються, ціни на сонячні елементи не мають достатньої потужності, щоб піднятися. Деякі підприємства відзначили, що останній запас сонячних батарей поступово збільшується, все ще знаходиться в межах норми, ціна має тенденцію до зниження, із ситуацією із замовленнями в червні поступово проясниться, з'являться результати гри.

Фотоелектричні модулі

Ціна монокристалічних 166-мм фотоелектричних модулів становить близько 0.281 дол. США/Вт, монокристалічних 182-мм фотоелектричних модулів — близько 0.285 дол. США/Вт, а монокристалічних 210-мм фотоелектричних модулів — близько 0.288 дол. США/Вт.

Транзакція замовлення фотомодуля цього тижня не так велика, поступово з’явився тиск на вартість, ресурси з низькою ціною було дуже важко знайти. 20 травня відкриється централізована закупівля модуля Three Gorges Group 2022, середня ціна фотоелектричного модуля вище на 0.293 дол. США / Вт. На даний момент попит на фотоелектричні модулі впав, розподілені проекти все ще гарячі, Китай Чжецзян, Сіань та інші місця все ще мають місцеві субсидії для підтримки розвитку; для зарубіжних регіонів, що підтримується європейською політикою, експортні ціни на фотоелектричні модулі можуть бути загальноприйнятими, попит високий.

Що стосується допоміжних матеріалів, ціна на скло цього тижня не зміниться, ціна скла 3.2 мм становить близько 4.258 USD/㎡, ціна 2.0 мм скла становить близько 3.362 USD/㎡. Після зростання цін на скло протягом останніх двох тижнів закупівля фотоелектричного модуля значно сповільнилася, а ціни на скло істотних змін не відбулися.

Прогноз на наступний тиждень

Замовлення на фотомодуль цього тижня не так вже й багато, поступово з’явився тиск на вартість, недорогі ресурси було дуже важко знайти. Водночас, завдяки підтримці європейської політики експортні ціни на фотоелектричні модулі можуть бути загальноприйнятими, попит на тепло не зменшується. У цьому стані підприємства фотоелектричних модулів несуть певний тиск на витрати, якщо ціни на сонячний кремній та сонячні пластини у верхній частині промислового ланцюга продовжуватимуть зростати, підприємства фотоелектричних модулів також мають можливість підвищити ціну на фотоелектричні модулі, сподіваючись, що клієнти з проектами фотоелектричної енергії якомога раніше запастися, щоб зменшити втрати витрат.