Ціна на сонячний кремнієвий матеріал продовжує зростати, а ціна на сонячні модулі ще має куди рости

· сонячні батареї цінові котирування

Ціна сонячного кремнію на цьому тижні залишається такою ж, як і минулого тижня, головним чином тому, що в продажу залишилося небагато. Котирування на загальний монокристалічний матеріал зберігається на рівні близько 39,76 доларів США/кг. Деякі компанії підписали замовлення до липня, Очікується, що невелика кількість розрізнених замовлень дещо підвищить ціну сонячних кремнієвих матеріалів до кінця червня, а ціна сонячних кремнієвих матеріалів продовжить зростати протягом короткого часу. термін;

Сонячний кремній

Спостерігаючи за виробничою операцією та відвантаженням сонячних кремнієвих матеріалів, згідно зі статистичними даними, постачання сонячних кремнієвих матеріалів у червні досягло 70 250 тонн (26,51 ГВт), що на 6,28% більше, ніж у травні, але в порівнянні з величезними вниз по ходу кремнієвих пластин Виробнича потужність та нинішній високий темп роботи всього ланцюжка промисловості, постачання сонячних кремнієвих матеріалів все ще обмежені;

Основна ціна транзакції M10 становить близько 1,01 долара США за ПК, а ціна основної транзакції G12 становить близько 1,36 долара США за ПК. Цього тижня нових замовлень на сонячні пластини небагато, термінал демонструє ознаки втоми від безперервно високих цін у промисловому ланцюжку, а ентузіазм щодо придбання сонячних елементів ослаб. Через хороший попит на M10 на ранній стадії , деякі компанії пластин змінили розміри виробництва та активно виробляли сонячний кремній M10. Тепер поставки нижче за течією сповільнилися, а деякі компанії повідомили, що ціна замовлень M10 коливалася, простір для переговорів стало більшим, а атмосфера ринкової гри зменшилася. Виходячи з цінового тиску, очікується, що ціна сонячних кремнієвих пластин продовжить стабілізуватися.

сонячна пластина

У червні загальний коефіцієнт роботи фабрик кремнієвих пластин досяг 77%, оскільки постачання кремнієвих матеріалів все ще недостатні, виробництво кожного підприємства в різному ступені зменшилося в порівнянні з початковим планом. Оскільки виробничі потужності компаній із виробництва сонячних батарей майже заповнені, попит на кремнієві пластини все ще залишається відносно високим у короткостроковій перспективі;

Основна ціна трансакцій на монокристалічні сонячні батареї M6 становить близько 0,17 доларів США/Вт, основна ціна трансакцій на елементи M10 становить приблизно 0,18 доларів США/Вт, а основна ціна трансакцій на елементи G12 становить приблизно 0,17 доларів США/Вт. Через зниження попиту на монокристалічні елементи М6 ринкові ресурси дуже обмежені, а процес виходу з ринку прискорюється. Нещодавно деякі компанії сонячних батарей модернізували 182-розмірні батареї через 166 виробничих ліній, переобладнали 182-розмірні виробничі лінії на 210 виробничих ліній і збільшили нові виробничі потужності. Загальна потужність виробництва 182-розмірних елементів значно зросла. Однак постачання і попит на клітини 182 розміру все ще залишаються обмеженими, а ціни все ще зростуть.

сонячна панель

Цього тижня основна ціна транзакції на сонячні модулі mono 166 становить близько 0,28 доларів США/Вт, основна ціна транзакції на модулі mono 182 зросла приблизно до 0,29 доларів США/Вт, а основна ціна транзакції на модулі mono 210 становить приблизно 0,29 доларів США/ В. Ціна на 182 сонячні батареї зросла за попередній період, що призвело до незначного зростання ціни на 182 модулі цього тижня, яка була рівною з ціною 210 модулів. Наразі, через хороший закордонний попит, компанії першого ряду комплектуючих переповнені замовленнями, і більшість з них зберігають повне виробництво. Проте прийом дорогих компонентів вітчизняними централізованими все ще низький, і розподілений попит продовжується. розповсюдження становить близько 0,0074-0,010 доларів США/Вт. Нещодавно Європа прийняла «Резолюцію про митні заходи проти примусової праці», яка забороняє надходження продукції «примусової праці» на європейський ринок. Враховуючи нагальний попит на європейські установки та величезні виробничі потужності Китаю, деякі вітчизняні підприємства вже підготували відповідні матеріали. Очікується, що відповідні заходи будуть фактично реалізовані, вплив обмежений, а попит на компоненти триватиме. Для компонентів N-типу діапазон котирувань звузився на цьому тижні, а базова ціна зросла, котирування на ринку становило 0,31-0,32 дол. США/Вт.

Сонячні модулі

Що стосується допоміжних матеріалів, ціни на скло продовжили стабілізуватися на цьому тижні. Основна ціна угоди на скло 3,2 мм становила близько 4,24 дол. США/㎡, а основна ціна на скло 2,0 мм становила близько 3,35 дол. США/㎡. Психологія зниження ціни Модульні компанії очевидно. Склопідприємства не бажають йти на поступки через високу ціну. Обидві сторони зайшли в глухий кут. Очікується, що ціни на скло залишаться стабільними в короткостроковій перспективі.

Прогноз ціни на фотоелектричний модуль на наступний тиждень:

Цього тижня кількість сонячного кремнію все ще зростає. З огляду на великий попит за кордоном на сонячні модулі та високу прийнятність цін на модулі, все ще є можливість зростати ціни на модулі. Клієнти з фотоелектричними проектами повинні купувати якомога швидше, щоб зменшити втрати витрат.