Ціни в режимі реального часу на фотоелектричні модулі та промислову мережу вгору з 11 жовтня по 17 жовтня 2021 року

· сонячні батареї цінові котирування
Ціни в режимі реального часу на фотоелектричні модулі та промислову мережу вгору з 11 жовтня по 17 жовтня 2021 року

Ринкова ціна сонячного кремнію: (оновлюється кожного понеділка)

Цього тижня об'ємні замовлення монокристалічних кремнієвих матеріалів коливаються між 38,84-41,95 дол./Кг, а котирування полікристалічних кремнієвих матеріалів-21,75-22,53 дол./Кг.

Цього тижня котирування кремнієвих матеріалів продовжували зростати, а нещодавно були здійснені операції з високими цінами.

Через вплив обмежень на електроенергію та виробничих обмежень очікується, що пропозиції сировини, таких як кремній порошок, будуть обмежені, а ціни різко зросли. Крім того, ринок сонячних кремнієвих матеріалів також має ризик скорочення електроенергії та скорочення виробництва. Вартість полікремнієвих матеріалів різко зросла, а деякий обсяг виробництва може бути обмежений. Останнім часом середня та нижня течії скоригували свої ціни з урахуванням зростання витрат, що підтверджує нинішні котирування сонячних кремнієвих матеріалів.

Спостерігаючи за виробництвом, експлуатацією та відвантаженням сонячних кремнієвих матеріалів, дванадцять китайських компаній із виробництва сонячних кремнієвих матеріалів займаються виробництвом, а одна нова компанія має розпочати капітальний ремонт у другій половині жовтня. Серед двох компаній, які були капітально відремонтовані на ранній стадії, одна поступово відновила виробництво, як і планувалося, а графік відновлення виробництва іншою компанією із виробництва сонячного кремнію перенесено на середину-кінець цього місяця. В цілому ритм виробництва китайського ринку кремнієвих матеріалів у четвертому кварталі досі залишається неясним. Через продовження політики подвійного контролю споживання енергії та безперервне вивільнення електроенергії та виробничого тиску, дефіцит пропозиції промислової сировинної сировини, що надходить до потоку Водночас, Синьцзян, Внутрішня Монголія, Сичуань тощо. Існує ризик вимушеного скорочення виробництва в районах виробництва кремнію, а обмеження поставок можуть посилити поетапний дефіцит кремнієвих матеріалів.

Ринкова ціна сонячного кремнію: (оновлюється кожного понеділка)

Ринкова ціна на фотоелектричні кремнієві пластини: (оновлюється кожного понеділка)

Ринкова ціна на фотоелектричні кремнієві пластини: (оновлюється кожного понеділка)

Цього тижня ціни на фотоелектричні кремнієві пластини продовжували зростати.

Ціни на монокристалічні кремнієві пластини G1 і M6 виросли відповідно до 0,86 дол. США/ПК та 0,89 дол. США за ПК, а ціни на кремнієві пластини М10 та G12 - 1,07 дол. США за ПК та 1,41 дол. США за ПК.

Під впливом котирувань матеріалів для виробництва сонячного кремнію вартість фотоелектричних кремнієвих пластин останнім часом зросла на 0,0093-0,011 дол./ПК, а кілька компаній першої лінії фотоелектричних кремнієвих пластин підвищили котирування, щоб впоратися з дорожнечею сировини.

Через очевидне зростання ринку, ринок терміналів продовжує надсилати сигнали про припинення роботи, що призводить до поступового скорочення посадочних замовлень на сонячні батареї та фотоелектричні модулі. Поточний загальний обсяг транзакцій сонячних пластин також демонструє тенденцію до зниження, а деякі підприємства виробничі лінії були відповідно відремонтовані..

Полікристалічні кремнієві пластини зазнають впливу обмеженої потужності та зростання витрат на сировину. Ситуація очікування-побачення нижче за течією розвитку. Фотоелектричні кремнієві пластини дещо зросли в процесі торгів. На ринку також є компанії з полікристалічних кремнієвих пластин, які зменшують виробництво.

Ринкова ціна сонячних батарей: (оновлюється кожного понеділка)

Ринкова ціна сонячних батарей: (оновлюється кожного понеділка)

Цього тижня котирування сонячних батарей дещо зросли.

Середні ринкові ціни на монокристалічні М6, М10 та G12 знаходяться за однаковою ціною 0,17 дол. США/Вт, тоді як котирування полікристалічних та монокристалічних елементів G1 становлять близько 0,14 дол./Вт та 0,18 дол./Вт відповідно.

Нещодавно через такі фактори, як нормування потужності Китаю та зростання витрат на видобуток, деякі компанії першого рівня підняли котирування в жовтні, але фактичний обсяг транзакцій низький, а ринок має сильні очікування.

Через недавнє зростання цін у всьому ланцюжку промисловості, у секторі сонячних панелей є невелика рентабельність, а попит на покупки ринку сонячних батарей сповільнився. На початку жовтня багато китайських компаній із виробництва сонячних батарей продовжували проводити відпустки та скорочувати виробництво, і в минулому періоді операційний ринок сонячних батарей в основному впав до низького рівня. Згідно з відгуками виробників сонячних батарей, нинішнє ставлення до отримання товарів не є позитивним, і очікується, що в цьому місяці швидкість роботи сегмента сонячних батарей ще більше знизиться.

Ринкова ціна сонячних панелей: (оновлюється кожного понеділка)

Ринкова ціна сонячних панелей: (оновлюється кожного понеділка)

Цього тижня ринкові ціни на сонячні панелі G1 та M6 були підвищені до 0,30 USD/W та 0,32 USD/W.

Ціну на сонячні панелі M10 та G12 підвищили до 0,33 USD/Вт.

Котирування деяких замовлень на сонячні панелі перевищило ціну 0,33 USD/Вт, і ціна безперервно зростає.

Оскільки ціни на сонячну сировину продовжують зростати, деякі виробники сонячних панелей тимчасово призупинили свої зовнішні котирування.

Оскільки котирування у верхній частині ланцюга поставок були скориговані вгору, а пропозиція допоміжних матеріалів, таких як клейові плівки та листи, продовжує залишатися обмеженою, ринку сонячних панелей важко планувати доставку виробничих замовлень за графіком , а виробничі витрати знову зросли.

Поточні котирування сонячних панелей на ринку термінал не прийняв, але вартість настільки висока, що компанії, що виробляють сонячні панелі, більше не виробляють сліпо, щоб забезпечити переваги, тому вони різко скоротили операційну норму. Деякі компанії повідомляють, що поточна вартість сонячних панелей перевищує 0,28 USD/Вт. Хоча більшість сонячних панелей котируються вище 0,31 USD/W, фактична рентабельність невелика.

З точки зору політики, Китай нещодавно опублікував позитивний сигнал про зростання трансакційних цін на електроенергію. Очікується, що цей крок стимулюватиме попит на термінали, збільшить прийняття сонячних панелей на електростанціях, особливо промислових та комерційних розподілених проектах, а також збільшить використання високих енергоємних ланок у ланцюзі постачання фотоелектричних електроенергії.

Замовники, які мають проекти фотоелектричних електростанцій, яким потрібно розпочати будівництво, намагаються заздалегідь оформити замовлення, щоб зафіксувати ціни постачальників, щоб уникнути зростання цін на сонячні панелі та збільшення вартості установки електростанції.

Прогноз цін на сонячні фотоелектричні модулі:

Можна зробити висновок, що ціна на сонячні фотоелектричні модулі буде продовжувати зростати, а темпи зростання, як очікується, становитимуть приблизно 3-5%.

Під впливом епідемії, морських перевезень, глобальної інфляції та обмежень Китаю щодо потужності та виробництва, ціна на сонячні фотоелектричні модулі не впаде в короткостроковій перспективі.

Клієнти, які можуть дозволити собі витрати на встановлення фотоелектричних систем, повинні заздалегідь оформити замовлення, щоб зменшити втрати, спричинені продовженням зростання цін.