Звіт про ціни на ланцюжки поставок у фотоелектричній промисловості з 6 вересня по 12 вересня 2021 року

· сонячні батареї цінові котирування

Матеріал кремнію

Минулого тижня, з безперервним збільшенням швидкості роботи компаній із виробництва кремнієвих пластин, що надходять у потоці, та безперервним випуском нових потужностей, пропозиція кремнієвих матеріалів продовжувала бути обмеженою. Основна ціна на монокристалічні кремнієві матеріали цього тижня досягла 205-215 юанів/кг, а деякі оптові замовлення торгувалися за відносно вищими цінами, зумовленими попитом.

Спостерігаючи за виробництвом, експлуатацією та відвантаженням ланки кремнієвого матеріалу, у Китаї працюють дванадцять компаній із виробництва кремнієвих матеріалів, з яких нещодавно Цзянсу Чжуннен вплинув на частину своєї продукції через обслуговування власної електростанції. Під впливом скорочення виробництва на першій стадії виробництва та поточного фактичного попиту на термінал було активно підписано закупівлю кремнієвих матеріалів, включаючи пряму закупівлю кремнієвих матеріалів компаніями, що займаються виробництвом сировини, та ливарну продукцію з кремнієвих пластин, що ще більше спричинило постачання кремнієвих матеріалів до бути тугим. Відповідно до відгуків компаній із виробництва кремнієвих матеріалів, останнім часом ціни на кремнієву сировину також зросли через політику подвійного контролю за охороною навколишнього середовища та споживанням енергії Китаю, зокрема, ринкова ціна на кремнійу порошок значно зросла. Завдяки таким чинникам, як зростання вартості та зростання попиту на низхідній течії, існує можливість зростання цін на кремній.

Кремнієва пластинка

Ціни на кремнієві пластини продовжували зростати цього тижня, а зростання полікристалічних було порівняно більш очевидним. З середини року висхідна тенденція до зростання стала більш раціональною, а попередній період монокристалічних кремнієвих пластин дещо збільшився. Зі збільшенням попиту на термінали компанії сонячних батарей збільшили свої вимоги до закупівель, що призвело до безперервного зростання поставок кремнієвих пластин. Головні компанії з кремнієвих пластин збільшили кількість закупівель кремнієвих матеріалів та збільшили операційні норми, змусивши інші компанії обмежити випуск кремнію. , особливо Постачання ресурсів великого розміру продукції дещо обмежене. Після того, як сигнал про зростання ринку був опублікований протягом останніх двох тижнів, низхідний послідовно прийняв його, і замовлення поступово потрапляли.

Зі збільшенням зарубіжного попиту замовлення на полікремнієві пластини останнім часом значно зросли, а через обмежені виробничі потужності полікремнію на ринку переможна сила кремнієвих пластин зосереджена в руках кількох компаній. Цього тижня ціна на полікремній вафлі в Шанхаї та за кордоном додатково підвищуються до 2,35 юаня. /шт. і 0,321 $ /шт.

Клітинка

Цього тижня котирування акумуляторів підтримували стабільність на високому рівні, а недорогі ресурси очищалися один за одним. Під впливом безперервного зростання цін на сировинні сировинні сировинні матеріали та кремнієві пластини вгору, корекція цін на клітинки дала певний імпульс. З точки зору монокристалічних клітин, через відносно фрагментовану структуру конкуренції клітин у видобувних та компонентних компаніях продовжують чинити тиск на сторону акумулятора, зростання цін на монокристалічні клітини порівняно сповільнилося з кінця серпня і не піднялося до попередній максимум. В даний час прийняття в низхідній течії значно зменшується, і гра між деякими підприємствами та підприємствами нижчої течії очевидна.

Що стосується полікристалічних акумуляторів, то через значне зростання видобутку полікристалічних продуктів ціна на полікристалічні батареї також була обумовлена, а недорогі ресурси знайти дуже важко. Загальна ціна вище 0,8 юаня/Вт.

Компонент

Цього тижня ціна на компоненти була трохи підвищена через тиск на вартість. З урахуванням коригування цін у видобувній галузевій ланцюзі, компанії -компоненти повинні прийняти посилення у відповідь. Серед них ціна монокристалічного модуля PERC М6 зросла приблизно до 1,78 юаня/Вт, а основна ціна монокристалічного модуля PERC М10 та G12 відскочила до 1,8 юаня/Вт. Через обмежену витривалість поточного терміналу загальна прийнятність терміналу низька, і лише деякі жорсткі вимоги були скомпрометовані. Наразі лише невелика частина замовлень виконується, а інші ще знаходяться на стадії гри. Деякі малі та середні компанії-компоненти подвоюються під тиском вартості.

Цього тижня замовлення на закупівлю скла надходять одне за одним, а пропозиції скла різної товщини збільшуються. Після зростання сигналу на ринку минулого тижня на цей тиждень надійшли замовлення. Через зростання цін на кальциновану соду та природний газ вартість фотоелектричного скла зросла, що призвело до зростання котирувань скляних компаній. -Компанії більш високого рівня підвищили ціни, отримуючи замовлення від старих клієнтів. Це складніше. В даний час ціна фотоелектричного скла товщиною 3,2 мм становить 24-28 юанів/㎡, а ціна фотоелектричного скла товщиною 2,0 мм-приблизно 20-22 юанів/㎡.

Прогноз на цей тиждень

Тенденція зростання цін на фотоелектричну енергію цього тижня: Кремнієві матеріали та кремнієві пластини продовжують повільно зростати, а прийнятність на нижньому течії нижча. Гра очевидна. Згідно з поточною ситуацією, ціни на матеріали наразі не різко зростуть, але кінцевих модулів все ще на низькому рівні, і ціни на модулі продовжуються цього тижня Підйом є більш вірогідним.