Як відрізнити монокристалічні чи полікристалічні, виберіть найкращі фотоелектричні вироби

· сонячні панелі Новини галузі

сонячні фотоелектричні станції в основному спираються на батареї для залучення сонячної енергії в електрику. Перед встановленням сонячних фотоелектричних станцій необхідно чітко розуміти батарею, щоб краще вибрати фотоелектричні вироби.

В даний час , сонячні елементи на ринку в основному включають монокрістала кремній , полікрісталічній Кремній і аморфні кремній клітини. Перший сонячний елементом , щоб вийти є монокрісталі кремніє сонячні батареї. Тож як правильно відрізнити монокристал кремній , полікристалічний кремній та аморфні кремній батареї?

Різниця у зовнішності

З вигляду чотири кути батареї монокристальної кремнії мають дугоподібну форму, а поверхня не має візерунків; в той час як чотири кути батареї полікристалічного кремнію мають квадратні кути, а поверхня має крилоподібні візерунки; аморфна кремнієва батарея це наш звичай Тонкоплівковий модуль не схожий на кристалічний осередк кремнію, де можна побачити лінії сітки, а поверхня чиста і гладка, як дзеркало.

Різниця у зовнішньому вигляді монокристалічних чи полікристалічних

Використовуйте різницю вище

Для користувачів немає великої різниці між монокристалічною кремній батареєю та полікристалічною кремній батареєю, а їхній термін служби та стабільність дуже хороші. Хоча монокрісталі кремніє клітини середньої ефективності перетворення , ніж полікрісталічній кремніх вищий 1 % або близько того , але монокрісталі кремнію батарея може бути квазі квадрат (чотири сторони має круглу дугоподібну форма), так що, коли склад сонячної панелі буде заповнити частину площі Невдоволення; а полікристалічний кремній квадратний, тому такої проблеми немає. Їх переваги та недоліки такі:

Кришталевий кремнієвий модуль: Потужність одного модуля відносно висока. Під тією ж площею підлоги встановлена ​​потужність вище, ніж у тонкоплівкових модулів. Однак компоненти товсті і крихкі, мають погану роботу при високих температурах, погану роботу при слабкому освітленні та високий річний коефіцієнт загасання.

Тонкоплівкові модулі: Потужність одного модуля відносно низька. Але продуктивність генерування електроенергії висока, продуктивність при високій температурі хороша, продуктивність при слабкому освітленні хороша, втрата потужності, що блокує тінь, невелика, а річний коефіцієнт загасання низький. Середовище застосування широке, красиве та екологічно чисте.

Відмінності у використанні монокристалічних чи полікристалічних

Процес виробництва

Полікристалічний кремній з виробництва сонячних батарей споживає енергію, ніж монокристалічна кремнійна сонячна батарея на 30 % або близько того, тому частка полікристалічної кремнійної сонячної енергії у світовому виробництві сонячних батарей велика, виробнича вартість менша за монокристалічну кремній батарею, тому використовуйте полікристалічну кремній сонячну батарею. більш енергозберігаючі та екологічно чисті!

Загалом, площа використання монокристалу буде вищою, а коефіцієнт використання монокристалу - кращим; частка ринку полікристалічного матеріалу відносно висока, застосування досить широке, а ціна також має певні переваги.

Тому, коли ми обираємо фотоелектричні модулі , ми повинні вибирати більш зрілі вироби з фотоелектричних модулів з кристалічного кремнію відповідно до фактичної ситуації . однакова потужність.

Звісно, ​​при виборі фотоелектричних модулів слід шукати марку, яка не тільки ефективно зменшує відбиття сонячних променів, але й покращує коефіцієнт фотоелектричного перетворення батареї до більш високого рівня.

Отже, давайте дізнаємось, як розрізняти полікристалічний кремній та монокристальний кремнію , і що краще.

Що краще, полікрісталічній Кремній і монокрістал кремній . монокрістал кремнію і полікрісталічній кремнію відмінність полягає в тому , що, коли затвердіння розплавленого елементарного кремнію, атоми кремнію розташовані в решітці алмазу Xu полікрісталічній ядра, якщо ці ядра ростуть в ту ж площині кристала орієнтацію кристалічних зерен, утворюються монокрісталі кремнію . Якщо ці зародки кристалів виростають в кристалічних зерен з різною кристалічною площині орієнтації, полікрісталічній Кремній буде сформований . Різниця між полікрісталічнім кремнім і монокрістал кремнію в основному проявляються в фізичних властивостях. Наприклад, з точки зору механічних властивостей і електричними властивостями, полікрісталічній Кремній не так добре , як монокрістал кремніє . полікрісталічній Кремне може бути використаний в якості сировини для малювання монокрісталі кремнію . монокрісталі кремній можна розглядати як найчистіше речовина в світі. Основні напівпровідникові прилади вимагають чистоти кремнію 6-9 або більше. Вимоги , що пред'являються до великомасштабних інтегральних схем вище, і чистота кремнію повинна досягати дев'ять 9 - х .

Тож як правильно відрізнити монокристал кремній , полікристалічний кремній та аморфні кремнієві батареї? З вигляду чотири кути монокристалічної кремній батареї мають дугоподібну форму і не мають візерунків на поверхні; тоді як чотири кути полікристалічної кремній батареї мають квадратні кути, а поверхня має крилоподібні візерунки; аморфна кремнієва батарея Це те, що ми зазвичай робимо.Тонкоплівковий модуль не схожий на кристалічний осередк кремнію, де можна побачити лінії сітки, а поверхня чиста і гладка, як дзеркало. Полікристалічний кремній з виробництва сонячних батарей споживає енергію, ніж монокристалічна кремнійна сонячна батарея на 30 % або близько того, тому частка полікристалічної кремнійної сонячної енергії у світовому виробництві сонячних батарей велика, виробнича вартість менша за монокристалічну кремній батарею, тому використовуйте полікристалічну кремній сонячну батарею. більш енергозберігаючі та екологічно чисті! Звісно, ​​при виборі фотоелектричних модулів слід шукати марку, яка не тільки ефективно зменшує відбиття сонячних променів, але й покращує коефіцієнт фотоелектричного перетворення батареї до більш високого рівня.

Тонкоплівкові батареї та сонячні батареї нового типу не застосовувалися через їх низький коефіцієнт конверсії, погану стабільність та високу вартість виробництва порівняно з кристалічними кремнієвими елементами. клітини ще знаходяться на стадії лабораторних досліджень та розробок. Традиційна технологія різання в основному використовує дріт з легованої сталі для приведення абразиву з карбіду кремнію для різання вперед і назад. В останні роки технологія алмазного дроту замість легованого дроту швидко розвивається в технології різання монокристал кремнії.Швидкість різання алмазного дроту висока, споживання енергії низьке, а втрати кремнієвого матеріалу значно зменшуються. Ця технологія була використана для приготування монокристальної кремнії . Розвиток дуже зрілий і рухається до масового виробництва, що знизило вартість всього процесу виробництва монокристальної кремнії . Однак цей процес ще не застосовувався в полікристалічному кремні .

Спосіб виробництва монокристальної кремнії зазвичай полягає у спочатку приготуванні полікристалічного кремнію або аморфного кремнію, а потім вирощуванні стрижневої монокристальної кремнії з розплаву методом Чохральського або методом плавлення в зоні суспензії . Коли розплавлений елементарний кремній у діамантовій решітці атоми затверділого кремнію розташовуються у багатьох полікристалічних ядрах , якщо ці ядра вростають в одну й ту саму орієнтацію кристалічної площини, ці зерна будуть кристалічно паралельною комбінацією монокристал кремнію . монокрістал кремніє палички сировину для виробництва монокрісталі кремніє таблетки. З швидким зростанням попиту на монокрісталі кремніє таблетки в вітчизняних та міжнародних ринках , ринковий попит на монокрісталі кремніє палиці також швидко зростає.

монокрістал кремнію чистота панелі сонячної батареї 999% від монокрісталі кремніє в якості сировини, виробничий процес також корисний в напівпровідниковому пристрої після першої обробки, хвостів і плями монокрісталі кремній матеріал, розплавляє , а потім повторно тягнути, сонячний елемент , присвячений монокрістал кремній стрижень, А потім наріжте його на кремнієві пластини товщиною 3 мм , після формування, полірування, очищення та інших процесів, щоб зробити батареї сировинними кремнієвими пластинами. Далі, легування та дифузію слід проводити на кремнієвій пластині, як правило, легують такі мікроелементи, як бор, фосфор та сурма. Дифузію проводять у високотемпературній дифузійній печі з кварцових труб, тим самим утворюючи " PN " перехід з функцією фотоелектричного перетворення на кремнієвій пластині .

Метод Чохральського в даний час є найбільш широко використовуваною технологією приготування монокристалу кремнію в Китаї, він же відомий як метод Чеклауського, метод вирощування кристалів, створений Черським у 1917 році. Зараз він став основним методом приготування монокристалу кремнії . Спосіб приготування монокристалу шляхом витягування обертового насіннєвого кристала з розплаву в тиглі також називають методом Чохральського. В даний час більшість вітчизняних виробників монокристал кремнієвої кремнієвої пластини сонячних батарей використовують цю технологію.

Порівнюючи монокристальну кремнію та полікристалічний кремнійфотоелектричні модулі , яка тенденція майбутнього?

З безперервним розвитком ринку фотоелектричних батарей високоефективні акумулятори поступово займуть панівне місце на ринку. Згідно з прогнозом Китайської асоціації фотоелектричної промисловості, на частку ринку монокрістал кремніє батареї будуть поступово збільшуватися в найближчі кілька років . У 2018 році , то частка ринку монокрістал кремній буде перевищувати 40% , і вона перевищить половину в 2019 році серед них , ринковий розмір монокристальної кремнії типу N також зростатиме з кожним роком. Оскільки вироби з полікристалічного компонента простіші за монокристалі та мають менші витрати енергії, виготовлення матеріалів є відносно простим, а процес виробництва більш зрілим, тому вони все ще мають переваги у витратах порівняно з монокристалічними продуктами. Хоча частка монокрістала поступово зростає, все ще існує певний попит на полікрісталічній батарей і компоненти в зарубіжних ринках . Таким чином, полікрісталічній компонента буде по- , як і раніше мати певний ринковий простір, а монокрісталі кремній ринок обмежений. Ефективність перетворення монокрісталі кремніє батарейні модулі , як правило , вище , ніж у полікрісталічной кремнію . З точки зору загального розвитку фотоелектричної промисловості в останні роки, з прогресом кристала тягне технології в монокрістал і індустріалізацію алмазної технології дріт нарізування , то вартість ілкрісталікрісталічного кремнію значно знизилася. роблячи монокрісталі кремнію частку ринку акумулятор швидко.

монокристалічних чи полікристалічних виробничий процес