Переваги та недоліки сонячної батареї

· сонячні панелі Новини галузі

сонячна батарея, також відома як " сонячний чіп " або " фотоелемент " , - це фотоелектричний напівпровідниковий лист, який використовує сонячне світло для безпосередньої генерації електрики. Поки він піддається впливу світла, що відповідає певним умовам освітленості, він може миттєво видавати напругу та генерувати струм, коли є шлейф . У фізиці він називається фотоелектричним ( фотоелектричний , скорочено PV ), або скороченим фотоелектричним. 

сонячна батарея - це пристрій, який безпосередньо перетворює світлову енергію в електричну через фотоелектричний ефект або фотохімічний ефект. Кристалічна кремнію сонячна батарея , яка працює з фотоелектричним ефектом, є основним потоком, в той час як реалізація сонячної батареї з фотохімічним ефектом тонкоплівкових батарей все ще знаходиться в зародковому стані.

Переваги сонячної батареї

один. Переваги сонячної батареї

  1. Ресурси сонячної енергії невичерпні та невичерпні.

  2. Озеленення та охорона навколишнього середовища. Фотоелектрична генерація електроенергії сама по собі не потребує палива, не має викидів вуглекислого газу та не забруднює повітря. Шум не виробляється.

  3. Широкий діапазон застосування. Сонячні фотоелектричні системи можна використовувати в місцях, де можна отримати світло , і це не обмежується географічними, висотними та іншими факторами.

  4. Без механічних обертових деталей, проста експлуатація та обслуговування, стабільна та надійна робота. Набір сонячних фотоелектричних систем , поки є сонце, компоненти акумулятора будуть виробляти електроенергію, і тепер усі вони використовують автоматичні контрольні номери, практично без ручного керування.

  5. Велика кількість матеріалів для виробництва сонячних батарей: кремнієві матеріали багаті запасами, а за кількістю земної кори посідає друге місце після кисню, досягаючи цілих 26% .

  6. Тривалий термін служби. Тривалість життя кристалічного кремнію сонячної батареї може становити 20-35 років. У фотоелектричній системі генерування електроенергії, доки розумна конструкція та відповідний вибір , термін служби акумулятора може становити до 10 років.

  7. сонячний модуль проста конструкція, невеликі розміри та легкість, легкість транспортування та встановлення, короткий термін будівництва.

  8. Систему легко поєднувати. Кілька сонячних модулів та акумуляторних елементів, синтезованих як квадратні сонячні батареї та системи акумуляторних батарей; інвертор , контролер також можуть бути інтегровані. Система може бути великою або маленькою, і її надзвичайно легко розширити.

  9. короткий період окупності енергії становить приблизно від 0,8 до 3,0 років; ефект мультиплікатора енергії, очевидно, приблизно у 8-30 разів

  два. Недоліки сонячної батареї

  1. Коефіцієнт фотоелектричної конверсії дуже низький, потрібна велика площа, а вартість занадто висока.

          2. Значно впливає навколишнє середовище та погода.

Недоліки сонячної батареї