Звіт про ціни на ланцюжки поставок у фотоелектричній промисловості 13 вересня-19 вересня 2021 року

· сонячні батареї цінові котирування

Сонячний кремній -матеріал

Ціни на кремнієві матеріали продовжували зростати цього тижня, і транзакції відбувалися переважно за допомогою оптових замовлень. З безперервним збільшенням швидкості роботи кремнієвих пластин, що надходять у потоці, попит на масові замовлення на кремнієві матеріали значно збільшився. Більшість великих компаній першої лінії заблокували свої замовлення у вересні на ранній стадії та перебувають на стадії замовлення -доставка замовлень. В основному немає націнок на продаж. Деякі компанії також замовляли замовлення в жовтні. Підписано. В умовах поступового обмеженого постачання кремнієвих матеріалів котирування невеликої кількості масових замовлень на ринку кремнієвих матеріалів дещо зросли, що призвело до поширення котирувань монокристалічних кремнієвих матеріалів приблизно до 215 юанів/кг, а котирувань полікристалічних матеріалів - до 105 юанів. /КГ.

Спостерігаючи за виробничою діяльністю та ситуацією з транспортуванням ланки кремнієвого матеріалу, у виробництві працюють дванадцять вітчизняних компаній із виробництва кремнієвих матеріалів, з яких одна компанія в провінції Цзянсу має капітальний ремонт деяких виробничих ліній, а вплив на виробництво відносно невеликий, тоді як решта основних компаній в основному перебувають у повне виробництво. Під впливом політики подвійного контролю внутрішнього споживання енергії промислове виробництво кремнію в провінції Юньнань з вересня по грудень скоротиться на 90%, а в майбутньому очікується, що ціна на випаровування кремнію з вітчизняної сировини значно зросте. На цьому етапі попит на компоненти акумуляторної батареї продовжує вивільнятися, а ентузіазм щодо закупівлі сировини в кремнієвій пластині високий. Очікується, що ціна на кремнієві матеріали все ще демонструватиме стійку тенденцію до зростання до виходу акумулятора інвентаризація складової сировини вичерпана.

Сонячна пластина

Цього тижня ціна на кремнієві пластини продовжувала зростати, а ціна на полікристалічні була тимчасово стабільною. Цього тижня Longi оголосила про новий раунд котирувань. Хоча є невеликі додаткові збільшення, вони зросли приблизно на 5% у порівнянні з серпнем, що є значним зростанням. Скориговані ціни спонукали невелику кількість компаній до подальших дій. Підвищуйте ціни на монокристалічні кремнієві пластини G1 та M6 відповідно до 5,15 юаня/5,25 юаня/штука. Через недавнє коригування операційної швидкості компаній, що займаються виробництвом акумуляторів, зростання попиту на кремнієві пластини на ринку продовжує зростати , і загальна швидкість роботи кремнієвих пластин збільшилася. Зокрема, коефіцієнт випуску крупногабаритних виробів продовжує зростати. В даний час котирування кремнієвих пластин М10 компаній першої лінії зросла до 6,41 юаня за штуку, а ціна М10 також стабільно вище, ніж М6 приблизно на 20%.

Що стосується полікристалічного, цитати були трохи заплутаними. Оскільки попередній висхідний тренд почав впливати на попит на низхідну течію, у поєднанні з поступовим зростанням монокристалічного попиту на індійському ринку, деякі компанії сповільнили темпи закупівель у низхідному напрямку. Цього тижня внутрішні та закордонні ціни на кремнієві пластини стабілізувалися на рівні 2,35 юаня /штуку та 0,321 долара за штуку.

Сонячна панель

Цього тижня ціни на батареї залишалися стабільними в цілому, а тиск на вартість сегмента клітин продовжував зростати. З поступовим пожвавленням попиту зросла швидкість роботи виробників комплектуючих у низхідній течії. Більшість акумуляторних компаній поступово збільшували свої операційні та поступово приймали поточний раунд зростання цін на кремнієві пластини. Загальні ринкові умови роботи були значно кращими, ніж минулого місяця . Після попереднього зростання цін у сегменті клітин попит на термінальні покупки дещо знизився, а прийняття високого рівня було низьким. Наразі ціни на клітинні продукти різного розміру в основному досягли найвищого рівня за попередній період. Серед них ціна на осередки М6 становить 1,06 юаня/Вт. Великі товари обумовлені зростанням вартості та попитом у потоці. ціни на осередки М10 та G12 становлять 1,06 юаня /Вт та 1,04 юаня відповідно. /Вт. Зі значним зростанням ціни на кремнієві пластини цього тижня очікується, що ціни на акумулятори найближчим часом наслідуватимуть це, погіршуючи тиск на вартість.

Цього тижня ціни на полікристалічні батареї стабілізувалися. Через значне зростання видобутку полікристалічних продуктів на ранній стадії ціна на полікристалічні батареї також була обумовлена ​​цим, і недорогі ресурси знайти дуже важко. Однак прийняття нижчих цін на полікристалічні товари обмежене, і ситуація очікування стає все сильнішою. ​​Цього тижня ціни на полікристалічні батареї в країні та за кордоном становлять 0,82 юаня/Вт та 0,112 доларів США/Вт.

Фотоелектричний модуль

1 Цього тижня котирування сонячних модулів у Китаї залишилися стабільними. Хоча останнім часом ціна на кремнієві матеріали значно зросла, оскільки вартість різних ланок промислового ланцюга зростала пошарово, ціна фотоелектричних модулів майже не змінилася. Деякі виробники комплектуючих повідомляли, що хоча ціни на видобуток зросли, а допоміжні матеріали зросли, а вартість компонентів зросла, прийняття терміналом подальшого зростання цін призвело до того, що виробники комплектуючих не змогли передати витрати через підвищення цін.

2 Модулі великого розміру поступово стануть основним ринком ринку, попит буде продовжувати звільнятися, а конкуренція підприємств стане дедалі жорсткішою. ​​Версія з легкої панелі, виготовлена ​​з осередків 182 мм та 210 м, і все більш повна фотоелектрична система поступово ставатимуть основним ринком ринку, а цінові війни можуть стати масштабною конкуренцією у перспективах ринку.

3 Спостерігаючи за китайським ринком, весь округ сприяв визначенню списку пілотних областей для подання, що ефективно гарантуватиме простір розвитку розподіленого ринку фотоелектричних фотоелектричних виробів у Китаї протягом наступних трьох років, вирішить надлишкову потужність фотоелектричних сонячних панелей та не призведе до падіння ціни на фотоелектричну промисловість у короткостроковій перспективі.

4 З точки зору експорту: ринки Європи, Азії, Африки, Південної Америки через серйозні перевантаженість портів, серйозні затримки в графіках доставки та історично високі тарифи на морські перевезення, що призводить до недостатньої пропозиції на місцевому ринку фотоелектричних батарей та зростання спотових цін. У країнах Північної Америки через серйозну епідемію в Південно -Східній Азії, В’єтнамі, Малайзії, Таїланді та інших країнах скоротилося виробництво сонячних модулів, затори в портах на більш серйозних напрямках, затримки в графіках доставки та зростання вартості доставки викликали серйозні проблеми дефіцит на місцевому фотоелектричному ринку та підвищення спотових цін.

Прогноз ринку сонячних панелей

На пізньому етапі ціни на сонячні модулі зумовлені піковим попитом у Китаї. Останнім часом ціни на допоміжні матеріали, такі як скло, EVA, алюмінієвий каркас та інші матеріали, що використовуються в модулях, продовжують зростати, а ціни на фотоелектричні модулі в Китаї працюють на високому рівні.

З точки зору закордонних ринків, через постійне зростання тарифів на доставку та вплив епідемії, ланцюг фотоелектричної промисловості продовжує бути тісним, а ціни на сонячні модулі в різних регіонах та країнах будуть продовжувати зростати. Немає місця для масштабного зниження до грудня 2021 року.