Розподілена фотоелектрична генерація-експлуатація та технічне обслуговування

· сонячні панелі Новини галузі

Розподілена фотоелектрична генерація-експлуатація та технічне обслуговування

Фотоелектрична енергія стала найбільш потенційним і найбільш вигідним відновлюваним джерелом енергії. Для фотоелектричних застосувань, від наземних фотоелектричних електростанцій до домашніх фотоелектричних електростанцій на дахах, фотоелектричне виробництво повільно увійшло в звичайні домогосподарства. Тому нам потрібно зрозуміти з багатьох точок зору. Виробництво електроенергії дуже необхідне. Сьогодні ми пропонуємо експлуатацію та обслуговування розподіленої фотоелектричної генерації.

Проектний термін служби фотоелектричної системи виробництва електроенергії без акумуляторної батареї зазвичай становить 25 років.

1. Який термін служби розподіленої фотоелектричної системи виробництва електроенергії в домашніх умовах?

Проектний термін служби фотоелектричної системи виробництва електроенергії без акумуляторної батареї зазвичай становить 25 років.

2. Як зменшити витрати на обслуговування оптико-електронної системи?

Рекомендується вибирати компоненти та матеріали системи, які мають хорошу репутацію та гарне післяпродажне обслуговування на ринку. Кваліфіковані продукти можуть знизити частоту збоїв. Користувачі повинні суворо дотримуватися керівництва користувача системних продуктів, а також регулярно перевіряти й очищати систему.

3. Як впоратися з подальшим обслуговуванням фотоелектричної системи і як часто? Як підтримувати?

Компоненти, які необхідно регулярно перевіряти, обслуговуються згідно з інструкцією постачальника продукту.

Компоненти, які необхідно регулярно перевіряти, обслуговуються згідно з інструкцією постачальника продукту. Основна робота з обслуговування системи полягає в протиранні фотоелектричних модулів. Як правило, ручне протирання не потрібно в місцях із сильним дощем, і очищається близько раз на місяць у бездощовий сезон. Ділянки з великою кількістю пилу можуть збільшити кількість протирань. У районах із великою кількістю снігу слід видаляти сильний сніг, щоб уникнути впливу на вироблення електроенергії та нерівномірного затінення після танення снігу. Очистіть дерева або сміття, які блокують фотоелектричні модулі.

4. Чи можна при очищенні фотоелектричних модулів його мити водою і просто протирати? Чи буде ризик ураження електричним струмом під час протирання водою?

Щоб уникнути ураження електричним струмом та можливого пошкодження фотоелектричних модулів шляхом протирання фотоелектричних модулів під впливом високої температури та сильного сонячного світла, рекомендується очищати фотоелектричні модулі вранці або пізно вдень. Рекомендується використовувати м’яку щітку та чисту м’яку воду для очищення скляної поверхні фотоелектричного модуля Сила очищення повинна бути невеликою, щоб уникнути пошкодження скляної поверхні.

5. Чи потрібно очищати фотоелектричну систему виробництва електроенергії після снігу? Як поводитися з фотоелектричними модулями після танення та замерзання снігу взимку? Чи можу я наступити на фотоелектричний модуль, щоб очистити?

Якщо після снігу на фотоелектричному модулі накопичується густий сніг, його потрібно очистити, щоб відштовхнути сніг м’якими предметами, не подряпати скло.

Якщо після снігу на фотоелектричному модулі накопичується густий сніг, його потрібно очистити, щоб відштовхнути сніг м’якими предметами, не подряпати скло. Фотоелектричний модуль має певну несучу здатність, але його неможливо очистити, наступивши на фотоелектричний модуль, що призведе до тріщини фотоелектричного модуля та вплине на термін служби фотоелектричного модуля.

6. Чи вплине затінення будинків, листя чи навіть пташиний послід на фотоелектричних модулях на систему виробництва електроенергії?

Електричні характеристики сонячних батарей, що використовуються в кожному фотоелектричному модулі, в основному однакові, інакше на елементах з поганими електричними характеристиками або заблокованими (проблемні елементи) виникне так званий ефект гарячої точки. Затінений фотоелектричний модуль сонячної батареї в послідовній гілці буде використовуватися як навантаження для споживання енергії, виробленої іншими фотоелектричними модулями сонячних елементів, разом зі світлом. Затінений фотоелектричний модуль сонячних елементів буде генерувати тепло в цей час, що є феноменом гарячої точки. Це явище може серйозно пошкодити сонячні елементи. Частина енергії, виробленої сонячним елементом зі світлом, може споживатися затіненою батареєю. Щоб уникнути перегріву послідовної гілки, на фотоелектричному модулі необхідно встановити байпасний діод.Щоб запобігти перегріву паралельної ланцюга, необхідно встановити запобіжник постійного струму на кожній фотоелектричній струні.

7. Як правильно використовувати час простою для технічного обслуговування?

Пріоритетним є вибір рано вранці або ввечері, коли світло слабке, а система не працює для обслуговування системи. Вживайте заходів захисту під час технічного обслуговування, носіть ізольовані рукавички та використовуйте ізольовані інструменти.

8. Які поширені несправності побутових розподілених фотоелектричних систем виробництва електроенергії? Які типові проблеми можуть виникати в кожному компоненті системи?

Поширені несправності:

.Напруга не досягає початкового значення, через що інвертор не працює і не запускається.

Низьке виробництво електроенергії, викликане фотоелектричними модулями або інверторами тощо.

Типові проблеми: прогорання розподільної коробки, часткове перегорання фотоелектричних модулів.

Як боротися з поширеними несправностями побутових розподілених фотоелектричних систем виробництва електроенергії?

9. Як боротися з поширеними несправностями побутових розподілених фотоелектричних систем виробництва електроенергії?

Якщо під час гарантійного періоду з системою виникнуть проблеми, ви можете спочатку зателефонувати до установника фотоелектричної системи або компанії з експлуатації та технічного обслуговування, щоб пояснити проблему. Монтажник або компанія з експлуатації та технічного обслуговування відповість відповідно до опису користувача. Якщо усунення несправностей неможливо виконати, на сайт Капітальний ремонт буде направлена ​​спеціальна особа.

10. Як дізнатися, чи несправний фотоелектричний модуль у фотоелектричній решітці?

Коли користувач виявить, що потужність системи виробництва електроенергії зменшується за той самий період часу або порівняно з системою виробництва електроенергії з такою ж потужністю, встановленою поблизу. Система може бути ненормальною. Користувачі можуть вчасно з’ясувати, чи є ряд фотоелектричних модулів у фотоелектричній матриці несправним через аномальні коливання даних моніторингу в сумарній коробці, а потім зв’язатися з професіоналами для діагностики системи за допомогою професійного обладнання, такого як фіксатори, тепловізійні камери, і, нарешті, визначити систему Розглянутий фотоелектричний модуль.

Чи можна обладнати фотоелектричну решітку захисною сіткою, щоб запобігти удару фотоелектричних модулів важкими предметами?

11. Чи можна обладнати фотоелектричну решітку захисною сіткою, щоб запобігти удару фотоелектричних модулів важкими предметами?

Не рекомендується встановлювати захисну сітку для проводів. Оскільки встановлення захисних сіток на фотоелектричній решітці може спричинити часткові тіні на фотоелектричних модулях, утворюючи ефект гарячої точки та впливаючи на ефективність виробництва електроенергії всієї фотоелектричної електростанції. Крім того, оскільки кваліфіковані фотоелектричні модулі пройшли випробування на удар у хокеї, немає необхідності встановлювати захисні сітки за звичайних обставин.

12. Чи слід негайно замінити крихкі компоненти?

Його не потрібно міняти відразу, якщо ви хочете його замінити, то рекомендується робити це вранці або пізно вдень. Необхідно вчасно зв’язатися з експлуатаційним та технічковим персоналом електростанції, а професійний персонал повинен відправитися на заміну.

13. Чи потрібно відключати фотоелектричну систему виробництва електроенергії під час грози?

Розподілені фотоелектричні системи виробництва електроенергії оснащені пристроями блискавкозахисту, тому відключати їх не потрібно. З метою безпеки та страхування рекомендується від’єднати вимикач автоматичних вимикачів суміжної коробки та розірвати з’єднання ланцюга з фотоелектричним модулем, щоб уникнути шкоди, спричиненої прямим блискавкою, яку не можна видалити модулем захисту від блискавки. Персонал з експлуатації та технічного обслуговування повинен вчасно перевіряти роботу модуля блискавкозахисту, щоб уникнути шкоди, спричиненої несправністю модуля блискавкозахисту.

14. Чи має фотоелектрична система виробництва електроенергії небезпеку для користувачів від електромагнітного випромінювання?

Фотоелектрична система виробництва електроенергії перетворює сонячну енергію в електричну за принципом фотоелектричного ефекту, без забруднення та радіації. Електронні пристрої, такі як інвертори та електророзподільні шафи, пройдуть тест на ЕМС (електромагнітну сумісність), тому не зашкодять людському організму.

15. Чи має фотоелектрична система виробництва електроенергії небезпеку шуму?

Фотоелектрична система виробництва електроенергії перетворює сонячну енергію в електричну без шумового впливу.Індекс шуму інвертора не вище 65 децибел, тому шумова небезпека відсутня.

16. На які питання слід звернути увагу при протипожежному та протипожежному захисті побутових розподілених фотоелектричних систем виробництва електроенергії?

Забороняється складати легкозаймисті та вибухонебезпечні матеріали поблизу системи розподіленого виробництва електроенергії, у разі пожежі втрати персоналу та майна будуть невимірними. На додаток до основних заходів перевірки пожежної безпеки, фотоелектричні системи також повинні мати функції самовиявлення, розпізнавання дуги та пожежі, щоб зменшити ймовірність пожежі. Крім того, необхідно резервувати протипожежні та технічні канали довжиною кожні 40 метрів, а також повинен бути зручний в експлуатації аварійний вимикач системи постійного струму.