Новини Maysun: звіт про ціни ланцюга постачання фотоелектричної промисловості 29 листопада – 5 грудня 2021 р

· сонячні батареї цінові котирування
broken image

Котирування сонячних кремнієвих матеріалів залишаються стабільними, але існує тиск на зниження цін у нижній частині, і очікується, що ціни дещо знизяться

Ціна на сонячні кремнієві матеріали цього тижня залишалася стабільною, але тиск транзакцій зріс. Цього тижня більшість компаній із кремнієвих матеріалів почали вести переговори щодо нових замовлень на грудень. Через нещодавні сигнали зниження цін, тиск зниження цін також продовжує передаватися на мережу сонячних кремнієвих матеріалів. Деякі компанії з виробництва кремнієвих матеріалів показали ознаки невелике послаблення їх цін на замовлення від старих клієнтів. На даний момент запаси на нижньому етапі виробництва продовжують очищатися, і атмосфера очікування купівлі відносно сильна, а обсяг транзакцій із сонячними кремнієвими матеріалами цього тижня відносно невеликий. Деякі компанії-виробники матеріалів першої лінії все ще не бажають коригувати свої котирування через умови попиту та пропозиції, а також немає тиску на запаси. На даний момент загальна ціна сонячних кремнієвих матеріалів не змінилася істотно, а середня ціна монокристалічних кремнієвих матеріалів залишається на рівні 42,55 дол. США/кг. Під впливом стабільних котирувань китайських сонячних кремнієвих матеріалів та невеликих коливань обмінного курсу ціни на зарубіжні сонячні кремнієві матеріали продовжують залишатися стабільними, і останнім часом ціна становить близько 37 доларів США/кг.

broken image

Спостерігаючи за виробництвом, експлуатацією та відвантаженням сонячного кремнієвого матеріалу, у Китаї виробляють 12 компаній із виробництва сонячного кремнію. З точки зору всього четвертого кварталу, на ранній стадії вплинув подвійний контроль споживання енергії та нормальне обслуговування Випуск сонячного кремнієвого матеріалу в жовтні та листопаді Flat, загальний обсяг виробництва становить 84 000 тонн. З поступовим збільшенням нових виробничих потужностей у китайських Сичуані, Цзянсу та інших місцях та високим коефіцієнтом використання виробничих підприємств, очікується, що випуск сонячних кремнієвих матеріалів у грудні, як очікується, зростатиме щомісяця. Нинішній сектор сонячних кремнієвих матеріалів все ще є відносно недостатнім з точки зору виробничих потужностей нижче за течією, але тиск щодо зниження цін передається на ринок кремнієвих матеріалів, а попит на поповнення запасів у різних низхідних ланках не повністю звільнений. Очікується, що що ціна кремнієвого матеріалу трохи знизиться після гри.

Котирування сонячних пластин різко впали, а котирування M6 і M10 значно впали.

Нещодавно провідні компанії сонячних пластин оголосили останні ціни на пластини, і всі типи монокристалічних пластин зазнали зниження цін. Цього тижня середня ринкова ціна G1 була знижена до 0,80 дол. США за шт., середня ціна ринку M6 була знижена до 0,83 дол. США за шт., а середня ціна ринку G12 була знижена до 1,40 дол. США за шт. Зниження монокристалічних кремнієвих пластин розміру M10 було найбільш очевидним, а діапазон ринкових котирувань був знижений до 0,96-0,98 дол. США/шт. Основна причина полягає в тому, що через нещодавнє збільшення пропозиції монокристалічних кремнієвих пластин M10 на ринку, але повільніший ритм закупівель у подальшому, менше відвантажуваних кілець сонячних пластин, що призвело до зростання рівня запасів і збільшення тиску доставки. бути в короткостроковій перспективі Котирування не буде стабільним.

broken image

Поспостерігайте за виробництвом, експлуатацією та відвантаженням сонячних кремнієвих пластин. У четвертому кварталі продовжилася термінальна качалка, а закупівлі в подальшому не були активними. На даний момент запаси сонячних кремнієвих пластин активно знижують ціни та надходять на ринок. З одного боку, сонячні пластини є пільговими і сприяють закупівлі сонячних пластин. З іншого боку, зниження цін на сонячні кремнієві пластини продовжує передавати ціновий тиск на кінець сонячного кремнієвого матеріалу, а прибутковість сторонніх компаній із виробництва кремнієвих пластин також знизиться. З точки зору планування виробництва, поточні провідні компанії на ринку призвели до того, що товщина кремнієвої пластини продовжує зменшуватися до 165 мкм. Коефіцієнт використання інтегрованих компаній певною мірою знизився в порівнянні з попереднім періодом. Існують різні ступені зниження.

Ціну на сонячні батареї послабили, а продукцію монокристалічних елементів значно знизили.

Останнім часом через сильну вичікувальну атмосферу на ринку важко постачати сонячні батареї. А в ситуації зниження цін у ланцюжку вищезазначеної промисловості ціну на сонячні батареї важко підтримувати. Цього тижня продовжує знижуватися, особливо для монокристалічних елементів. Цього тижня основна ціна монокристалічних елементів G1 становить 0,18 дол. США/Вт. , а основна ціна осередків M6 становить 0,17 дол. США /Вт. Основні ціни на монокристалічні елементи M10 і G12 становлять 0,18 доларів США за Вт. Ціна на сонячні кремнієві пластини раптово впала на цьому тижні, а ринкова котирування сонячних батарей ще не ясна. Водночас запаси на виробництві залишаються нерозробленими, а купівельна спроможність є недостатньою. Загальна швидкість роботи сонячних елементів набагато нижча, ніж попередня років. Виходячи з міркувань прибутковості, нинішні компанії, які займаються сонячними батареями, не мають місця для поступок.

broken image

З точки зору полікристалічних сонячних елементів, загальний попит і ситуація з відвантаженням полікристалічних елементів є середніми. Якщо котирування вихідних полікристалічних кремнієвих пластин продовжуватимуть коливатися, котирування полікристалічних елементів також буде важко стабілізувати. Зараз основні ціни вдома та за кордоном впали до 0,13 дол. США/Вт і 0,019 дол. США/Вт.

Котирування фотоелектричних модулів продовжують знижуватися, а ціни на великогабаритні фотоелектричні модулі значно знижуються

Оскільки ціни на сонячні кремнієві пластини та батареї на ринку upstream були знижені нещодавно, деякі фабрики другого та третього рівня також внесли певні корективи до спотових цін на модулі. Однак на терміналах, що знаходяться нижче за потоком, очікується подальше зниження цін, і на ринку фотоелектричних модулів існує сильна атмосфера очікування. Сприяти перегляду основної пропозиції розміру 166 мм до 0,306 дол. США/Вт, а поточної основної пропозиції компонентів розміром 182 мм до 0,307 дол. США/Вт, а також котирування компонентів розміром 210 мм до 0,31 дол. США/Вт.

broken image

З точки зору попиту, нинішній загальний ринок все ще має певний попит на монокристалічні фотоелектричні модулі, і деякі компанії першого рівня зосередили замовлення та безперебійно відвантажили. На зарубіжних ринках попит на встановлену потужність в Індії, США, Бразилії та інших регіонах є високим. Оскільки поточний раунд коливань цін на фотоелектричні модулі сповільнюється, очікується, що це прискорить очищення ринкових запасів фотоелектричних модулів.

Прогноз ринку фотоелектричних модулів наступного тижня

Ціна на фотоелектричні модулі цього тижня трохи знизилася. Очікується, що вони залишаться тут і наступного тижня. Хоча ціни на сонячні кремнієві матеріали та фотоелектричні модулі були знижені, у зв’язку з наближенням Різдва та китайського Нового року вартість доставки зросла, і це важко замовити шафи. Таким чином, вартість фотоелектричних модулів, які експортуються з Китаю, в основному не змінилася.Якщо морський фрахт продовжить зростати до ціни в серпні, вартість фотоелектричних модулів, які відправляються в Європу, може продовжувати зростати, тому наступний тиждень – найкращий час для фотоелектричних модуль клієнтам замовити до Різдва, я сподіваюся зрозуміти це.