Звіт про ціни ланцюга поставок фотоелектричної промисловості: ціни на видобуток тимчасово стабільні, а повільне зростання цін на модулі стало нормою

· сонячні батареї цінові котирування
Ціна фотоелектричного кремнієвого матеріалу,Ціна сонячної пластини,Ціна фотоелектричного модуля,Прогноз ціни на фотоелектричний модуль

Ціна фотоелектричного кремнієвого матеріалу:

Цього тижня темпи зростання фотоелектричних кремнієвих матеріалів сповільнилися, а ціна трансакцій на монокристалічні матеріали дещо зросла. Оскільки більшість довгострокових замовлень компаній першої лінії фотоелектричних кремнієвих матеріалів в основному прибули, ринкові котирування не були суттєво скориговані, але невелика кількість замовлень продовжує зростати, а операції здійснювалися послідовно, що сприяло Основне котирування монокристалічного кремнію на цьому тижні на рівні 40,24-43,06 дол. США/кг на зарубіжних ринках під впливом недавнього безперервного зміцнення обмінного курсу юаня по відношенню до долара США та високого зростання китайських котирувань, ціни на зарубіжні фотоелектричні кремнієві матеріали цього тижня ще більше зросла, середня ціна досягла 36,603 дол. США/кг.

Спостерігаючи за виробництвом, експлуатацією та відвантаженням фотоелектричних кремнієвих матеріалів, дванадцять китайських компаній із виробництва фотоелектричних кремнієвих матеріалів працюють, а дві нові компанії цього тижня проходять планове технічне обслуговування. Загалом 4 компанії проходять технічне обслуговування, одна з яких постраждала від електропостачання. політика обмежень. З жовтня ціни на фотоелектричні кремнієві матеріали в Китаї зросли більш ніж на 20%, є дві основні причини: по-перше, подорожчання кремнієвого порошку та іншої сировини призвело до значного зростання вартості кремнієвих матеріалів. По-друге, поточний раунд підвищення цін на фотоелектричний кремнієвий матеріал може бути плавно перенесений на низхідну течію, і ринок має високий ступінь прийняття котирувань фотоелектричних кремнієвих матеріалів. З огляду на безперервний попит на низький рівень і відносно дефіцит фотоелектричних кремнієвих матеріалів, деякі компанії розпочали листопадовий процес підписання наказів. Проте повторні епідемії в деяких регіонах призвели до зростання витрат на логістику та блокування поставок. Крім того, сировина матеріал кремнієвий порошок Ціни залишаються високими, політика скорочення електроенергії та інші впливи, фактори нестабільності ринку назрівають, а ситуація з постачанням фотоелектричних кремнієвих матеріалів все ще невідома.

Ціна сонячної пластини

Цього тижня попит на сонячні пластини відновився, а котирування сонячних пластин стабільно зростають. Після коригування цін провідними компаніями з кремнієвих пластин минулого тижня, інші компанії другого і третього рівня на ринку перейшли на ринок. Компанії, що перебувають на ринку, чекали та спостерігали, щоб прийняти підвищення цін у найближчому майбутньому, що сприяло невеликому відновленню в загальні замовлення сонячних пластин. Цього тижня ціни на пластини з монокристалічного кремнію G1 і M6 стабілізувалися на рівні 0,87 дол. США за шт. і 0,90 дол. США за шт., а на кремнієві пластини M10 і G12 – 1,08 дол. США за шт. і 1,42 дол. США за шт. Очікується, що в короткостроковій перспективі попит поступово зростатиме, а ціна на кремнієві пластини для сонячних батарей у Китаї продовжить передавати коливання цін на фотоелектричні кремнієві матеріали. Однак, з точки зору робочих показників, різні компанії мають різні робочі темпи. Вертикально інтегровані компанії мають вищі робочі показники, а деякі компанії підтримують виробничі операції, приймаючи замовлення на сонячні пластини OEM. Деякі підприємства скоротили виробництво до свята «Листопад» і не відновилися після свята, загальний показник функціонування ринку залишається на низькому рівні.

Що стосується пластин з полікристалічного кремнію, через вплив обмежень електроенергії та зростання вартості сировини на ранній стадії, компанії з полікристалічного кремнію відповіли скороченням виробництва. Загальна ціна цього тижня була відносно стабільною. Ціни на пластини з полікристалічного кремнію вдома та за кордоном становили 0,38 дол. США/шт. та 0,329 дол. США/шт.

Сонячна панель

Котирування сонячних батарей цього тижня незначно коливалися, а закордонні зросли. Під впливом коливань обмінного курсу котирування зарубіжних сонячних батарей дещо зросли. На даний момент середня ринкова ціна монокристалічних M6, M10 і G12 в Китаї стабільна на рівні 1,12 дол. США/Вт, а котирування монокристалічних елементів G1 становить близько 0,18 дол. США/Вт. Загальний ринок полікристалічних елементів є відносно стабільним.

Останнім часом, завдяки ланцюжкам дохідної промисловості, вартість сонячних батарей різко зросла, але термін приймання є низьким. Оскільки вартість дохідного виробництва продовжує зростати, кількість нових замовлень зменшилася. У поєднанні з тривалим впливом скорочення електроенергії в деяких районах у жовтні поточний рівень роботи ринку сонячних батарей в основному впав до низького рівня за попередній період, і зниження виробництва все ще є поточною реакцією більшості компаній.

Ціна фотоелектричного модуля

Ринкова ціна фотоелектричних модулів на цьому тижні тимчасово стабільна, але котирування підприємств досі хаотичні. Середня ринкова ціна модулів G1 і M6 цього тижня становить 0,30 дол. США/Вт і 0,32 дол. США/Вт, а середня ціна модулів M10 і G12 – 0,33 дол. США/Вт. Зростання котирувань у жовтні призвело до незначного скорочення кількості замовлень на ринку, гра між кінцем фотоелектричного модуля і системним постачальником очевидна, а закупівлі деяких проектів призупинено. На даний момент котирування тендерних проектів у країні та за кордоном значно зросли в порівнянні з попереднім періодом. Виходячи з позитивних очікувань термінальних цін на електроенергію, після свята «11» підвищилися робочі темпи та ціни замовлення фотоелектричних модулів, а також збільшувався товарний запас підприємств. Цього тижня котирування фотоелектричних модулів загалом залишалися стабільними, а котирування залишалися хаотичними. Деякі котирування досягали 0,36 дол. США/Вт, а котирування деяких компаній, що займаються фотоелектричними модулями другого та третього рівня, все ще були близько USD 0,31/Вт.

Наразі заводи фотоелектричних модулів, які не підпадають під обмеження електроенергії, працюють у повному обсязі, і замовлення виконуються вчасно, однак тиск на вартість, викликаний зростанням цін на фотоелектричні кремнієві матеріали та допоміжні матеріали, все ще не малий. Старі клієнти мають стабільні ціни на товари, а нові клієнти все ще осторонь.Клієнти з проектами змушені якомога швидше розглянути можливість придбання фотоелектричних модулів через вплив графіка проекту.

Прогноз ціни на фотоелектричний модуль:

Минулого тижня ціна на фотоелектричні модулі продовжувала повільно зростати, а котирування було лише високо. Наступного тижня я можу залишитися на цьому високому рівні недовго. Проте темп роботи заводів фотоелектричних модулів недостатній через скорочення електроенергії , що не може задовольнити поточний попит замовлень на проекти фотоелектричних електростанцій Ціна продовжується Можливість повільного зростання також більша. Нинішня ціна фотоелектричних матеріалів, крім кремнієвих матеріалів, тимчасово стабільна, що дещо знижує тиск на вартість фотоелектричних модулів. Інвестори з об’єктами в стадії будівництва можуть деякий час почекати перед покупкою, якщо термін будівництва не є терміновим, але падіння ціни малоймовірне. Якщо термін поставки проекту не може бути продовжений, рекомендується придбати фотоелектричні модулі заздалегідь, щоб уникнути втрат, спричинених триваючим зростанням ціни на фотоелектричні модулі.