Return to site

Щотижневий звіт про ціни ланцюга фотоелектричної промисловості: котирування сонячних пластин продовжують падати, що викликає нову хвилю цінової турбулентності в ланцюжку промисловості

 

December 13, 2021

Котирування сонячних кремнієвих матеріалів дещо коливається, і ринок сонячних кремнієвих матеріалів починає демонструвати тенденцію до зниження цін

 

Після того, як компанії першої лінії, що займаються сонячними пластинами, знизили ціни, загальна ціна ринку сонячних пластин значно знизилася, що спричинило сильний тиск на зниження ціни при купівлі кремнієвих матеріалів. Однак тиск на запаси сонячних кремнієвих матеріалів відносно невеликий. Виходячи із загального балансу ринкової пропозиції та попиту, готовність знизити ціни слабка, а ігри на видобуток і подальше постачання очевидні. Хоча на ринку сонячних кремнієвих матеріалів не спостерігалося широкомасштабного зниження цін, на деякі компанії чинили тиск старі клієнти, а ціни транзакцій деяких довгострокових замовлень були значно послаблені, зі зниженням на 0,31 дол. 0,79/кг. На даний момент загальна ціна кремнієвого матеріалу дещо знизилася, а котирування окремого кремнієвого матеріалу становить 41,03 дол. США/кг. Під впливом останніх коливань котирувань сонячних кремнієвих пластин у Китаї ціна на зарубіжні кремнієві матеріали одночасно знизилася. , а останнім часом ціна становить близько 36,1 дол. США/кг.

 

 

Спостерігаючи за виробництвом, експлуатацією та відвантаженням сонячних кремнієвих матеріалів, у грудні було введено в експлуатацію нову виробничу потужність компанії, яка становить 35 000 тонн проекту кремнієвого матеріалу для Сіньцзян Дакуань. Крім того, очікується, що в експлуатацію також буде введено Tongwei Yunnan 50 000 т на кінець року У попередніх двох виробничих проектах GCL і Tongwei Sichuan загальна потужність виробництва нових кремнієвих матеріалів досягне 155 000 тонн. Наразі нові проекти перебувають у циклі нарощування потужностей Виробництво сонячних кремнієвих матеріалів цього року є відносно невеликим, що матиме обмежений вплив на ціни сонячних кремнієвих матеріалів у короткостроковій перспективі.

 

Котирування сонячних пластин продовжували знижуватися, а монокристалічні та полікристалічні сонячні пластини одночасно знижувалися.

 

Після того, як дві провідні компанії з виробництва сонячних пластин знизили свої грудневі котирування сонячних пластин, компанії з сонячних пластин пішли їх прикладу, і падіння було ще більш помітним. Котирування інших компаній другого та третього рівня були відносно хаотичними. Нинішня середня ціна в G1 ринок було знижено до 0,81 дол. США/ Середня ринкова ціна PCS і M6 була знижена до 0,83 USD/шт., а середня ціна ринку G12 була знижена до 1,34 USD/шт. В атмосфері падіння цін на ринку, для безперебійних поставок, котирування кількох компаній сонячних пластин М6 монокристалічні пластини впали нижче 0,79 дол. США/шт., але обсяг транзакцій був невеликим.

 

Спостерігаючи за виробництвом, експлуатацією та відвантаженням сонячних кремнієвих пластин, за нинішньої високої ціни в ланцюжку промисловості та слабкого короткострокового термінального попиту, усі ланки знаходяться під тиском, щоб знизити ціни та зменшити запаси. Завдяки безперервному зворотному виклику котирувань ринку сонячних кремнієвих пластин котирування вихідних сонячних кремнієвих матеріалів почали дещо знижуватися. Фактичний обсяг транзакцій із сонячним кремнієвим матеріалом на ринку не великий, що свідчить про те, що поточний ринок сонячних кремнієвих пластин все ще має сильний відношення до зниження цін, що також відображає зв'язок сонячних кремнієвих пластин Очікується, що котирування сонячних пластин не стабілізуються в короткостроковій перспективі.

 

Ціна на сонячні батареї трохи знизилася, а ринок все ще знаходиться в стадії очікування

 

Після тривалого зниження котирувань провідних сонячних пластин котирування монокристалічних та полікристалічних сонячних елементів поступово знижувалися. Оскільки загальний ринковий попит зменшився в грудні, настрої ринку були сильними, а загальний обсяг транзакцій був низьким. . У ситуації очікування деякі компанії не повністю знизили свої ціни, підштовхнувши основну ціну на монокристалічний G1 цього тижня до 0,18 доларів США/Вт, а основну ціну на батареї M6 – до 0,17 доларів США/Вт. Основні ціни на монокристалічні елементи M10 і G12 становлять 0,18 доларів США за Вт. Хоча зниження цін на сонячні пластини є вигідним для нижніх каналів, особливо для термінального попиту, для передачі все ще потрібен деякий час, і в ситуації, коли загальна ціна не стабілізувалася, закупівля всіх каналів все ще відносно обережна.

 

Що стосується полікристалічних сонячних батарей, загальний попит слабкий, і котирування важко підтримувати стабільним. Попит і пропозиція на ринку продовжують скорочуватися. На даний момент основні ціни в країні та за кордоном впали до 0,13 дол. США/Вт. 0,018 доларів США/Вт.

 

Фотоелектричні модулі дещо коливалися, а котирування деяких фотоелектричних модулів продовжували знижуватися

 

Незважаючи на те, що останнім часом розробники постійно публікують сигнали про зниження цін, після значного зниження цін на фотоелектричні модулі минулого тижня, це не суттєво стимулювало термінальний попит. З точки зору ціни на фотоелектричні модулі, основна ціна розміру 166 мм становить 0,31 дол. США/Вт, поточна основна ціна розміру 182 мм становить 0,308 дол. США/Вт, а 210 мм – 0,311 дол. США/Вт. За винятком зосереджених замовлень деяких компаній першого рівня та безперебійних відвантажень, замовлення інших компаній другого і третього рівня все ще є відносно рідкісними. Деякі компанії поспішають із замовленнями, і вони поступаються і поступаються під час переговорів про ціни, і загальне ринкове котирування важко стабілізувати. У закордонній частині, з наближенням кінця року, темпи закупівлі в деяких заморських регіонах сповільнилися, а атмосфера очікування посилилася.

 

 

Прогноз ринку наступного тижня

 

Ціна на фотоелектричні модулі цього тижня незначно коливається, а котирування деяких фотоелектричних модулів продовжують знижуватися. Очікується, що ціна залишиться на цьому тижні і наступного тижня. Ближче до кінця року деякі китайські компанії з виробництва фотоелектричних модулів уповільнили свої замовлення, а фабрики почали технічне обслуговування та ремонт обладнання після китайського Нового року, щоб підготуватися до безперебійного виробництва на початку 2022 року. На новий вірус корони впливають нижчі зимові температури, а в деяких районах виникла невелика епідемія, що спричинило зупинки транспортування та вплинуло на терміни доставки сировини. На доставку впливають європейське Різдво та китайський Новий рік. Ціни на доставку продовжують зростати, і дуже важко замовити контейнери. Клієнти, які не зробили замовлення на Різдво, намагаються залишитися в Китаї після Свята весни, перш ніж робити замовлення. Більшість китайців Заводи фотоелектричних модулів матимуть дуже стислі терміни доставки до року.