Return to site

Ціна ланцюга поставок фотоелектричної промисловості: ціна кожної ланки постійно коригується, але очікується, що вона продовжуватиме знижуватися

Ціна на мережу фотоелектричних продуктів продовжувала падати цього тижня, але ринковий попит не зріс, як очікувалося.

December 20, 2021

Фотоелектричні кремнієві матеріали: Котирування продовжували знижуватися, але замовлення на кремнієві фотоелектричні пластини не зросли.

 

Нещодавнє зниження цін на фотоелектричні кремнієві матеріали суттєво не збільшило попит на терміналах, внаслідок чого на ринку залишається дуже мало замовлень. Невелика кількість спотових закупівель сприяла зниженню котирування в юанях на монокристалічні матеріали приблизно до 39,67 дол. США/кг. . На даний момент представники середнього та нижнього потоку все ще обережно ставляться до котирувань фотоелектричних кремнієвих матеріалів. Є відгуки від компаній, що перебувають на виробництві. Беручи до уваги термінальну вартість та прибутковість фотоелектричних кремнієвих матеріалів, фотоелектричні кремнієві матеріали все ще потрібно зменшити на 1,57 дол. -3,14/кг. Цього тижня деякі компанії з фотоелектричних кремнієвих матеріалів не бажають значно знижувати свої ціни через низький тиск на складі.

 

Для виробництва, експлуатації та відвантаження фотоелектричних кремнієвих матеріалів більшість компаній відправляють узгоджені довгострокові замовлення, а деякі компанії мають великі запаси кремнієвих матеріалів. Наразі загальні запаси фотоелектричних кремнієвих матеріалів все ще є відносно високими. У процесі зниження цін фотоелектричні кремнієві матеріали також продовжують досліджувати попит на кремнієві пластини, і сподіваємося, що замовлення на запаси на нижній ланці продовжуватимуться до китайських нових Рік. З іншого боку, оскільки ринок фотоелектричних кремнієвих пластин знизив ціни на ринку кремнієвих матеріалів за допомогою різних методів, таких як зниження цін, скорочення виробництва та скорочення запасів, загальний запас кремнієвих матеріалів збільшився, але все ще знаходиться в межах розумного діапазону. від 1-2 тижнів.

 

Фотоелектричні кремнієві пластини: котирування було значно знижено, і деякі компанії знову підвищили коефіцієнт виробництва кремнієвих пластин M6

 

Цього тижня на ринку фотоелектричних кремнієвих пластин все ще дуже мало транзакцій, а котирування досить хаотичні.Компанії фотоелектричних кремнієвих пластин здійснюють очищення запасів шляхом зниження цін. На даний момент середня ринкова ціна фотоелектричних кремнієвих пластин G1 була знижена до 0,80 дол. США/шт., а середня ринкова ціна фотоелектричних кремнієвих пластин M6 – до 0,77 дол. США/шт. З точки зору великого розміру, середня ринкова ціна фотоелектричних кремнієвих пластин M10 була знижена до 0,90 доларів США/шт, а середня ринкова ціна фотоелектричних кремнієвих пластин G12 була знижена до 1,29 доларів США/шт через великий запас підприємств та висока конкуренція збуту. Що стосується полікристалічних, то в умовах невеликого термінального попиту та під впливом ціни промислового ланцюга котирування полікристалічних фотоелектричних кремнієвих пластин було значно знижено. Останнім часом внутрішні та закордонні ціни впали до 2,05 юанів/шт. 0,285/шт.

 

Виробництво, експлуатація та відвантаження фотоелектричних кремнієвих пластин. У разі нестабільних котирувань фотоелектричних кремнієвих об’ємів ринкові операції є відносно невеликими, і оскільки ринок фотоелектричних кремнієвих пластин має все більше і більше запасів, існує багато компаній з фотоелектричних кремнієвих пластин. скоротити виробництво. У той же час, через високу конкуренцію за великі фотоелектричні кремнієві пластини та очікування, що попит на M6 зросте в наступному році, деякі компанії почали збільшувати частку виробництва фотоелектричних кремнієвих пластин M6.

 

Що стосується замовлень, дві компанії середнього розміру фотоелектричних кремнієвих пластин нещодавно завершили підписання довгострокових замовлень на монокристалічні фотоелектричні кремнієві пластини. Поєднуючи тенденцію частих довгострокових замовлень на ринку фотоелектричних кремнієвих пластин з четвертого кварталу, це може видно, що неінтегровані компанії приділяють більше уваги забезпеченню поставок фотоелектричних кремнієвих пластин.

 

Сонячні батареї: котирування продовжують знижуватися, а загальний попит на ринку все ще низький

 

Останнім часом ціни на різні аспекти фотоелектричної техніки знижуються, але ринок не демонструє очікуваної тенденції збільшення термінального попиту. На даний момент, коли компанії фотоелектричних модулів закуповують сонячні батареї, вони все ще купують відповідно до замовлень. Для існуючих сонячних батарей батареї Також очікується певне зниження ціни для котирування. Цього тижня основна ціна на монокристалічний G1 впала до 0,17 дол. США/Вт, а основна ціна на батареї М6 впала до 0,16 дол. США/Вт. Основна ціна елементів M10 впала до 0,17 доларів США/Вт, а основна ціна монокристалічних елементів G12 впала до 0,16 доларів США/Вт. Що стосується полікристалічних сонячних елементів, то через невеликий термінальний попит і ціну на монокристалічні сонячні батареї ціна в країні та за кордоном впала до 0,75 юаня/Вт і 0,016 доларів США/Вт. З точки зору операційної ставки, через мінімальний обсяг торгівлі на ринку нижче за течією, деякі компанії другого та третього рівня все ще мають плани знижувати свою операційну ставку.

 

Фотоелектричні модулі: пропозиції є вільними, особливо для монокристалічних фотоелектричних модулів великого розміру

 

За винятком відносно стабільних котирувань деяких компаній першого рівня на ринку, більшість компаній другого і третього рівня відкоригували свої котирування. Деякі компанії прийняли режим низьких цін через великі запаси. Ціна деяких односкляних фотоелектричних модулі потужністю 500 Вт і вище коштують всього 0,29 дол. США. -0,294 дол. США/Вт. Загалом ринкова котирування хаотична, і замовлень менше. На даний момент основна ціна фотоелектричних модулів 166 мм становить 0,29 дол. США/Вт, основна котирування 182-мм фотоелектричних модулів знизилася приблизно до 0,297 дол. США/Вт, а котирування фотоелектричних модулів 210 мм знизилася до 0,299 дол. США/Вт. На даний момент попит на фотоелектричні модулі на початку 2022 року зосереджений на ринку Індії та вітчизняних проектах, які один за одним запускаються, але в умовах нестабільної ціни на промисловий ланцюг ринок фотоелектричних модулів все ще переважають невеликі корпоративні замовлення та доставка замовлень на ранній стадії.

 

Що стосується допоміжних матеріалів, то на цьому тижні ціни на скло було трохи знижено: ціна на скло товщиною 3,2 мм становить 3,91-4,07 дол. США/㎡, а на скло товщиною 2,0 мм – близько 2,97 дол. -3,29/㎡.

 

Через погану відвантаження фотоелектричних модулів скло було дещо відрегульовано цього тижня, і загальний попит не великий. Однак ціна на природний газ продовжувала залишатися високою в другій половині року, що збільшувало вартість тиск на фотоелектричне скло Деякі скляні компанії запланували впровадити пряме газопостачання Шляхи зниження витрат. Ринкова ціна на задній лист залишається стабільною. Через дефіцит ПЕТ-плівок і фтору та зростання витрат компанії зменшили свої прибутки від зниження цін або вони можуть заохочувати компанії, які займаються підшивкою, переходити на продукти з відносно хорошими витратами. Ринкова ціна поліетиленової плівки залишається стабільною, а попит компаній-виробників фотоелектричних модулів відносно високий. Деякі кінокомпанії підвищили свої робочі темпи. Прискорити споживання дорогого запасу частинок