Звіт про ціни ланцюга поставок фотоелектричної промисловості за 22-28 листопада 2021 р

· сонячні батареї цінові котирування
Ціна на сонячний кремнієвий матеріал стабільна, але товари, що перебувають у нинішньому напрямку, повільно отримують товари, і стан гри стає все більш очевидним.

Ціна на сонячний кремнієвий матеріал стабільна, але товари, що перебувають у нинішньому напрямку, повільно отримують товари, і стан гри стає все більш очевидним.

Ціна на сонячні кремнієві матеріали на цьому тижні була низькою, щоб підтримувати стабільність. Після зниження цін на ринку фотоелектричних електростанцій тиск переговорів поступово поширився на ринок сонячних кремнієвих матеріалів. З точки зору замовлень, оскільки деякі з замовлень компаній із виробництва сонячних кремнієвих матеріалів на ранній стадії були підписані до грудня, на цьому тижні стало менше нових замовлень на сонячні кремнієві матеріали, а загальний обсяг ринку невеликий. Проте, стан гри між upstream і downstream стає все більш і більш очевидним, downstream придбання було повільним і ослабленим, а ринкова атмосфера очікування продовжує посилюватися. З точки зору котирування, загальна ціна сонячного кремнію суттєво не коливалася. Середня ціна монокристалічного сонячного кремнію залишалася на рівні 42,45 дол. США/кг, а ринкова котирування коливалась у межах 41,51-43,07 дол. США/кг. За кордоном вітчизняний сонячний кремнієвий матеріал котирування залишаються стабільними, а курси валют Стабільний вплив, останнім часом ціна становить близько 36,9 дол. США/кг.

Для виробництва, експлуатації та відвантаження сонячних кремнієвих матеріалів у Китаї працюють 12 компаній із виробництва сонячних кремнієвих матеріалів, і одна з них не відновила повне виробництво. Нинішні виробничі компанії зберігають високі показники використання, і нові потужності з виробництва кремнієвого матеріалу в Китаї були введені у виробництво один за одним. Очікується, що виробництво сонячного кремнію буде зростати щомісяця в грудні. У зв’язку з тим, що деякі компанії із сонячних кремнієвих пластин знижують ціни та сповільнюють процес отримання товарів, у той час як ціна кремнієвого порошку вгору за течією впала в порівнянні з попереднім періодом, очікується, що кілька компаній із сонячних кремнієвих матеріалів отримають невеликий прибуток. Однак наприкінці року замовлення сонячних кремнієвих матеріалів були повністю завантажені, і пропозиція на ринку була в основному перетравлена ​​закупівлями, що перебувають у подальшому, і загальна ринкова ціна сонячного кремнію навряд чи різко впаде.

Котирування сонячних пластин коливається, а ціна на монокристалічні пластини М10 послабилася через збільшення пропозиції.

Ціна на сонячні пластини продовжувала коливатися на цьому тижні, а ціна на сонячні пластини M10 трохи впала. Серед монокристалічних сонячних пластин, оскільки пропозиція монокристалічної продукції M10 на ринку зросла, котирування виявилися вільними, однак через невеликий обсяг угод цього тижня та провідні компанії не коригували свої зовнішні котирування, ринок Діапазон котирування трохи знижений до 1,05-1,07 дол. США/шт.

Що стосується виробництва, експлуатації та відвантаження сонячних кремнієвих пластин, інтегровані компанії підтримували відносно високий коефіцієнт використання, щоб пришвидшити подальші постачання. Коефіцієнт використання провідних підприємств першої лінії є відносно низьким, в основному з огляду на такі фактори, як вартість та майбутній план пропозиції. Є також компанії другого і третього рівня, які мають погані відвантаження та зростаючий тиск на запаси, тому, вказуючи ціни, вони дещо пасивні у переговорах з компаніями, що перебувають на ринку.

Котирування сонячних елементів дещо знизилися, ціни на полікристалічні сонячні батареї зворотний зв’язок

Під впливом коригування ціни на сонячні пластини вгору та зміщення корпоративного попиту до більших розмірів деякі компанії сонячних батарей зробили незначні поступки щодо котирувань продукції монокристалічних елементів через тиск у нижній частині потоку, але сума транзакції істотно не коливалася. Основні ціни на монокристалічні елементи M6 становлять 0,169-0,172 доларів США/Вт, а основні ціни на монокристалічні елементи M10 і G12 становлять 0,180 доларів США/Вт і 0,175 доларів США/Вт відповідно. Останнім часом обсяги поставок оптових замовлень деяких компаній, що займаються сонячними батареями, суттєво знизилися, а готовність закупівель у подальшому є слабкою, і поступово з’явився голос падіння ринку. Крім того, нещодавно з’явився сигнал про зниження тарифних ставок за кордоном, але для цього все ще потрібен певний час реагування.

Що стосується полікристалічних сонячних батарей, то при високих витратах на виробництво попит є відносно середнім, а трансакції з продуктом знаходяться під тиском. Зараз основні ціни в країні та за кордоном впали до 0,139 доларів США/Вт і 0,018 доларів США/Вт.

Котирування великогабаритних фотоелектричних модулів трохи впали, а зниження закордонних тарифів добре для ринку модулів

Котирування фотоелектричних модулів на цьому тижні продовжували коливатися, а котирування фотоелектричних модулів великого розміру дещо впали. Цього тижня більшість компаній-виробників фотоелектричних модулів зосередилися на виконанні попередніх замовлень, а котирування мейнстримових компаній не були скориговані. Невелика кількість компаній, що займаються виготовленням фотоелектричних модулів, поспішали за замовленнями. Хоча котирування були стабільними, на момент угоди вони трохи послабилися, і зниження становило близько 0,003 дол. США/Вт. Поточна ціна фотоелектричних модулів 182 мм знижена до 0,325 доларів США/Вт, а ціна фотоелектричних модулів 210 мм зменшена до 0,327 доларів США/Вт. Хоча висхідні сигнали продовжують надсилати вільні котирування останнім часом, через нещодавнє оголошення за кордоном про політику зниження тарифів, це має певні переваги для ринку фотоелектричних модулів і підтримує котирування.

Прогноз ціни на фотоелектричний модуль наступного тижня:

Ціна на фотоелектричні модулі цього тижня незначно коливається. Наступного тижня, коли різдвяні та китайські новорічні свята наближаються, китайські фабрики фотоелектричних модулів виробляють на повну потужність, і складно планувати нові замовлення. Основні великогабаритні 210 мм фотоелектричні модулі на ринку будуть поставлятися. Індивідуальні замовлення незручно змінювати виробничі лінії на фабриках фотоелектричних модулів, і багато фабрик перестали приймати замовлення на менші замовлення. Для малих і середніх дистриб’юторів та установників сонячних панелей рекомендується купувати основні складові компоненти на ринку. Ціна знаходиться в межах контрольованого діапазону, а цикл доставки швидкий. Намагайтеся відправити до китайського Нового року, щоб уникнути затримок. Кінцеві споживачі приносять збитки.