Компоненти та параметри продуктивності сонячної батареї / сонячні панелі

· сонячні панелі Новини галузі

Частини сонячних панелей :

  1 ) Загартоване скло

Її функція полягає в захисті основного корпусу вироблення електроенергії (наприклад, сонячні елементи пластинки ) потрібно Вибір пропускання світла .. 1. Світло швидкість передачі повинна бути високою ( як правило , більш ніж на 91% ); 2. Супер біле загартоване лікування

 Загартоване скло

  2 ) EVA

Використовується для зв'язку і закріпити загартоване скло і основного корпусу вироблення електроенергії (наприклад фотогальванічних елементів). Якість прозорого EVA матеріалу безпосередньо впливає на життя модуля. ЕВА піддається впливу повітря легко віку і жовтий, що впливає на світлопроникність модуля. Окрім якості самого EVA , процес ламінування виробників фотоелектричних модулів також має великий вплив на якість генерації електроенергії модулів . Наприклад, з'єднання клею EVA не відповідає стандарт, і міцності склеювання EVA, загартованого скла та задньої панелі недостатньо, що призведе до передчасного старіння EVA ., Впливає на термін служби фотоелектричних модулів.

наприклад фотогальванічних елементів

  3 ) сонячні елементи пластинка

Основна функція полягає в потужність, основний корпус на ринку виробництва електроенергії є кристалічної фотоелемент листа кремнію, плівки сонячні елементи Пластинки , перевага і недоліки обох кристалічного кремнію сонячні елементи пластинка , вартість обладнання є відносно низькою, але споживання високо а вартість сонячних елементів, однак, ефективність фотоелектричного перетворення також висока. плівка сонячна батареєю є більш придатною для вироблення електроенергії при відкритому сонячному світлі . вартість щодо обладнання вище, але витрата і вартість батареї дуже низький. Тим НЕ менше, ефективність фотоелектричного перетворення становить більше половини , що кристалічного кремнію клітини, але низький світловий ефект дуже Ну, він також має здатність генерувати електрику при звичайних ламп, таких як сонячна батарея на калькуляторі .

сонячні елементи пластинка

  4 ) EVA

Функція така, як описано вище, в основному з’єднує та упаковує основний корпус генератора електроенергії та задню панель сонячної батареї .

  5 ) Задня панель

Функція, герметичність, ізоляція, водонепроникність (зазвичай TPT , TPE та інші матеріали повинні бути стійкими до старіння, більшість виробників комплектуючих мають 25- річну гарантію , загартоване скло, алюмінієвий сплав, як правило, не є проблемою, головне в тому, чи є задня панель та кремнезем гель може відповідати вимогам.)

Задня панель

  6 ) Алюмінієвий сплав

Захищайте ламінат, грайте певну роль у герметизації та опорі.

Алюмінієвий сплав

  7 ) Розподільна коробка

Захист всієї системи харчування, функціонує як поточна роль передавальної станції, якщо ФЕ вузол закорочення розподільної коробки автоматично зламає відкриту короткозамкнутую рядок клітин, запобігти опік усієї системи є одним з ключового розподільної коробки діода вибору, в залежності від PV типу клітин аркуші в упаковці Різні, відповідний діод також відрізняється.

 Розподільна коробка

  8 ) Силікагель

Функція герметизації, яка використовується для герметизації з'єднання між компонентом і рамою з алюмінієвого сплаву, компонентом та розподільною коробкою. Деякі компанії використовують двосторонній скотч та пінопласт замість силікагелю. Силікон зазвичай використовується в Китаї. Процес простий , зручний, простий в експлуатації та низька вартість.

Силікагель

 

Виконання та аналіз сонячних панелей

Обрив ланцюга напруги UOC : Помістіть сонячні елементи платівка під AM1.5 спектральні умови, 100 милливатт на квадратний сантиметр інтенсивності джерела світла, коли обидва кінці відкриті, вихідне значення напруги сонячна батарея .

Струм короткого замикання ІБК : це сонячні панелі розміщені AM1.5 спектральні умови, 100 випромінюваного світла милливатт інтенсивності на квадратний сантиметр, коли коротке замикання виведення, потоки сонячна батарея значення струму на обох кінцях. Isc (A) - це I, коли V = 0 у кривій IV ( струм, коли напруга дорівнює 0 ) 

Максимальна вихідна потужність : Робоча напруга і струм сонячних фотоелементів змінюються в залежності від опору навантаження.Характерну криву вольт-ампера сонячної батареї можна отримати, перетворивши відповідні значення робочої напруги та струму різних значень опору в криві . Якщо вибране значення опору навантаження може максимізувати добуток вихідної напруги та струму, можна отримати максимальну вихідну потужність, яка представлена ​​символом Pm . Робоча напруга та робочий струм у цей час називаються найкращою робочою напругою та найкращим робочим струмом, які представлені символами Um та Im відповідно .

Максимальна номінальна потужність Wp , макс (Вт) , Pmax (Вт) , це значення з I рази V , відповідна точці , де продукт з I і V на IV кривого є великим, Pmax Вт, що є номінальним напругою з Vmp *Imp за стандартних умов випробування stc Номінальний струм розраховується.   

Ефективність перетворення : . Ядрі % , що світло в електричну енергію в співвідношенні одиниці площі , сонячна фотоелектричний модуль ефективність перетворення відноситься до максимальної ефективності перетворення енергії в зовнішньому опорі навантаження контуру підключені найкраща, рівні Сонячна батарея вихідний потужність і ставлення енергії інцидент на поверхні сонячної батареї . Ефективність фотоелектричного перетворення сонячної батареї є важливим параметром для вимірювання якості та технічного рівня батареї. Вона пов'язана зі структурою батареї, характеристиками переходу, властивостями матеріалу, робочою температурою, радіаційними пошкодженнями частинок та змінами навколишнього середовища.  

Коефіцієнт заповнення : Ще одним важливим параметром сонячних модулів є коефіцієнт заповнення FF ( коефіцієнт заповнення ), який є відношенням максимальної вихідної потужності до добутку напруги розімкнутого ланцюга та струму короткого замикання. Коефіцієнт заповнення становить (максимальна потужність) / (струм короткого замикання X напруга розімкнення) .

FF : є мірою сонячні панелі важливі вихідні характеристики індикатора, є представником сонячної фотоелектричної панелі характеристики при максимальній потужності з оптимальним навантаженням, до виходу, тим більше його значення представляє сонячна фотоелектрична панель велику вихідну потужність. Значення FF завжди менше 1 . Послідовні та паралельні резистори мають більший вплив на коефіцієнт заповнення. Чим більший послідовний опір, тим більше зменшується струм короткого замикання і тим більше зменшується коефіцієнт заповнення; чим менший паралельний опір, тим більший струм, що спричиняє падіння напруги розімкнутого ланцюга, а коефіцієнт заповнення відповідно зменшується багато.

Пікове напруга робоча напруга Vmp (В) Vpm (мВ) Максимальний струм робочий струм Imp (А) Напруга холостого ходу Voc (V) , який є V при I = 0 в IV кривої ( напруга , коли струм дорівнює 0 )           

Ефективна площа Площа (см2) розмір Розмір (мм) Вага Вага (кг)  

Послідовний опір Rs - це опір, доданий разом опір опору електрода, опір контактного опору, дифузійний опір, опір корпусу кремнію

Паралельний опір Rsh - це віртуальний параметр, який відображає величину струму витоку і додається до параметрів акумулятора

Струм витоку Ірев , додаючи зворотну напругу до сонячних елементів пластинка - це струм, що протікає через PN -перехід   

Діапазон робочих температур Робоча температура (℃) 

Нормальна робоча температура комірки NOCT відноситься до температури, досягнутої, коли сонячний модуль або сонячні елементи пластинка перебувають у розімкненому контурі та за таких репрезентативних умов. 

Максимальна системна напруга Максимальна системна напруга , максимальна напруга після послідовного підключення відкритої напруги , загальна напруга після послідовного підключення обчислюється напругою розімкненої ланцюга * кількістю струн

Максимальний номінальний запобіжник серії Максимальний номінальний запобіжник серії , максимальний номінальний струм, дозволений розподільною коробкою фотоелектричного модуля, становить 15А 20А 25А, чим більше, тим краще    

Температурний коефіцієнт Температурний коефіцієнт

Модуль ефективності модуль1 Ефективність , сонячні панелі світлової енергії в електричну ефективність перетворення енергії, загального сонячні панелі є 20.5-21% , якщо МДС високого сонячні панелі може досягати 22% . 

Стандартні умови випробування Стандартні умови випробування STC

Допуск вихідної потужності Вихідний допуск всього модуля сонячних панелей на номінальну потужність

Позитивний допуск потужності використовується для запису ± 3% , а тепер технологія оновлення тільки записує різниця потужності 0- + 5W .  

Багатопровідні шини Багатопровідні шини, оцинковані мідним металевим дротом, для опресування при високих температурах. Напишіть стільки класифікацій ВВ, скільки ліній воріт в одній сонячній камері .  

Зварювальна стрічка: Зварювальний дріт на модулі сонячної батареї матиме розподільну коробку на задній панелі. Незалежно від того, чи є зварювальна стрічка посередині або зверху, розподільна коробка знаходиться у відповідному положенні на задній панелі.

Навантажувальна здатність несучих фізичних навантажень 

Товщина Товщина: шматок сонячні панелі товщина.