Звіт про ціни на ланцюжки поставок у фотоелектричній промисловості 31 серпня-5 вересня 2021 року

· сонячні батареї цінові котирування

Сонячний кремній -матеріал

Цього тижня котирування кремнієвих матеріалів продовжували зростати, і ціни на одиничні та полікристалічні матеріали показали тенденцію до зростання. Наразі деякі компанії першого ряду на ринку кремнієвих матеріалів послідовно підписали вересневі замовлення. Відповідно до ситуації угоди обсяг замовлень має очевидні ознаки збільшення. З точки зору ринкових котирувань, деякі компанії, що працюють у низхідній течії, мають високий ступінь сприйняття та активні в отриманні товарів. Вони цього тижня просунули монокристалічні матеріали до 31,94 дол. США/кг, а полікристалічні матеріали - до 15,82 юаня/кг.

Спостерігаючи за виробництвом, експлуатацією та відвантаженням ланки кремнієвого матеріалу, у Китаї працюють дванадцять компаній із виробництва кремнієвих матеріалів. У вересні дві -три компанії в Китаї мають плани технічного обслуговування, що вплине на невеликий обсяг випуску кремнієвих матеріалів. Щодо зарубіжних виробничих потужностей, план обслуговування малайзійського виробничого району був перенесений на четвертий квартал, щоб забезпечити стабільну поставку кремнієвих матеріалів у вересні. Однак через подвійні наслідки запобігання та контролю епідемії, що впливають на цикл доставки та складність падіння судноплавства ціни, ціни на імпортні кремнієві матеріали все ще залишаються на високому рівні.

З огляду на загальний ринок кремнієвих матеріалів, швидке відновлення поточних операцій та попиту на запаси прискорило перехід ринку кремнієвих матеріалів на дефіцит. Сировина з кремнію, включаючи металічний кремній, також зростає в ціні, а компанії з кремнієвих матеріалів сильна готовність піднятися. Деякі матеріальні компанії повідомили, що після підписання замовлення на цьому тижні, інший запас не є великим. Якщо на наступному тижні буде постійний попит на нестабільні замовлення, ринкова ціна на кремнієві матеріали продовжуватиме зростати.

Сонячна пластина

Цього тижня котирування компаній із кремнієвих пластин продовжували зростати, а популярність ринку прискорилася. Оскільки провідні компанії підвищували котирування, більшість компаній із кремнієвих пластин наслідували їх приклад та здійснювали розрахунки. У міру зростання попиту на кремнієві пластини у низхідній течії ринкові замовлення значно зросли, а деякі компанії підвищили свої операційні ставки, щоб впоратися зі зростаючим попитом на ринку. В даний час швидкість відновлення двох компаній з кремнієвих пластин першого рівня швидко відновилася, нові розширені виробничі потужності кремнієвих пластин продовжують випускатися, а сектор кремнієвих пластин увійшов у новий етап корпоративної конкуренції. Очікується, що за умови обмеженого постачання кремнієвих матеріалів у ціні на кремнієві пластини все ще будуть домінувати компанії з кремнієвих пластин зі стабільним постачанням кремнієвих матеріалів та достатньою кількістю матеріалів.

Щодо пластин з полікристалічного кремнію, то через обмеженість полікристалічних ресурсів на ринку, як тільки на ринку з’явиться попит на полікристалічний кремній, котирування полікристалічного кремнію буде негайно скориговано. У порівнянні з монокристалічними кремнієвими пластинами, котирування полікристалічних кремнієвих пластин є надзвичайно гнучким, майже з ціною за день. Цього тижня ціна на полікристалічні кремнієві пластини в Шанхаї та за кордоном ще більше підвищується до 0,33 доларів США за штуку та 0,293 долари за штуку.

Сонячна панель

Цього тижня ціни на батареї дещо піднялися. Оскільки провідна компанія в сегменті клітин оголосила про своє ціноутворення у вересні, продукти клітин зросли на 0,003-0,004 дол. Клітини G1 залишалися стабільними., Скасувати котирування полікристалічних продуктів. Враховуючи, що лідер пристосовується до змін попиту та одночасно просуває процес маркетингу великого розміру, масове виробництво продукції розміром до 160 перейшло на індивідуальний попит.

Що стосується полікристалічного матеріалу, попит на закордонних ринках продовжував звільнятися, а вартість сировинної сировини продовжувала передаватися, що призвело до того, що ціна на полікристалічні батареї в країні та за кордоном зросла до 0,124 доларів США/Вт та 0,109 доларів США/Вт цього тижня .

Оскільки нинішня сонячна батарея обмежена ціною на вихідну сировину, тиск на вартість все ще високий. Скоригована ціна лідера в цьому раунді вже знаходиться на котируванні основного потоку на поточному ринку і не призвела до зростання. В даний час компанії-виробники мають відносно очевидне ставлення до ринку акумуляторів, і ентузіазм щодо замовлення дещо знизився. Виходячи з підтримки термінального попиту, очікується, що ринкова ціна акумуляторних елементів має місце для незначного регулювання вгору.

Фотоелектричний модуль

Котирування модулів коливалися на цьому тижні, а ринкові ціни модулів загалом зросли. Через недавнє збільшення комплектуючих та допоміжних матеріалів, компанії-компоненти почали рухатися. Оскільки компанії з першого ряду послідовно оголошують ціни на вересень, прийнятність на ринку може поступово зростати. Невелика кількість компаній намагалися збільшити котирування продукції монокристалічного модуля М6 на 0,004-0,005 дол. США/Вт, але обсяг транзакцій був невеликим. Що стосується полікристалічних компонентів, то на цьому тижні ринок має більший обсяг транзакцій, а поставки стали більш плавними. З точки зору аксесуарів для модулів, через вплив відскоку попиту в інших галузях промисловості, ціни на сировину фотоелектричної плівки та задніх листів зросли по всьому світу, що призвело до одночасного зростання цін на фотоелектричну плівку та задні листи. середні компанії-модулі купують аксесуари для модулів через їх невеликий розмір. Торги відносно поступаються, і це може певною мірою вплинути на графік виробництва компонентів.

Фотоелектричне скло

Цього тижня котирування скла скоро зміняться, а загальні ринкові ціни все ще стабільно ростуть. Ціна фотоелектричного скла 3,2 мм становить 3,26-3,57 доларів США/㎡, а ціна фотоелектричного скла 2,0 мм-2,64-3,10 доларів США/㎡. Малі та середні підприємства відносно гнучкі у котируванні. Деякі замовлення у вересні були дещо збільшені під час переговорів із збільшенням на 0,16-3,31 USD/㎡.