Котирування цін в режимі реального часу на фотоелектричні модулі та промислову мережу в потоці 20 вересня-26 вересня 2021 року

· сонячні батареї цінові котирування
broken image

Динаміка цін на сонячні кремнієві матеріали

Ринок кремнієвих матеріалів на сонячній основі цього тижня був відносно рівним, і загальна ціна дещо зросла. Більшість заводів кремнію на сонячній енергії все ще перебувають у періоді поставки та не скоригували основних котирувань. Основні котирування монокристалічних кремнієвих матеріалів сонячної марки на ринку підтримуються на рівні RMB217/кг (30,22 дол. США/кг), а котирування з полікристалічних кремнієвих матеріалів близько 108 юанів /кг (15,02 дол. США /кг). Через зростання ціни на фотоелектричні кремнієві пластини ціна на невелику частину монокристалічних кремнієвих матеріалів другого та третього рівня сонячних батарей була трохи збільшена приблизно до RMB220/кг (30,21 дол. США/кг). Близько кінця місяця більшість першокласних компаній із виробництва сонячних матеріалів із сонячних променів оголосить своє жовтневе ціноутворення, і очікується, що ринкова ціна на кремнійсонячні матеріали ще зросте.

Спостерігаючи за виробництвом, експлуатацією та відвантаженням кремнієвих матеріалів на сонячній основі, у Китаї виробляється дванадцять компаній із сонячного кремнію, з яких три оригінальні компанії, що виробляють кремній, регулярно ремонтують обладнання, як це було заплановано, а на інші дві компанії вплинули обмеження електроенергії та посилили припинення виробництва та обслуговування. До кінця місяця планується відновити роботу до середини жовтня. Повідомляється, що Китай нещодавно посилив подвійний контроль за скороченням потужності та обмеженням виробництва. Серед них обмеження виробництва Китаю YUNNAN сприяло підвищенню ціни на кремнійсонячні матеріали сонячної промисловості. ознаки послаблення, або це може спричинити деякі фотоелектричні кремнієві матеріали, що знаходяться нижче за течією. Закупівля сировини для кінопідприємств обмежена, а китайські компанії NEIMENG, XINJIANG, QINGHAI тощо є основними джерелами сонячних кремній-матеріалів. Вплив їх політику та клімат у сфері виробництва ще потрібно дотримуватися. В цілому поточне обслуговування деяких компаній із виробництва сонячної кремнію призвело до того, що випуск кремнію в Китаї в жовтні не виправдав очікувань. Очікується, що політика скорочення виробництва та припинення виробництва вплинуть на ціну на кремнійсонячні матеріали приблизно на 15 %, що вплине на пізніші сонячні панелі. Ціна має визначальний ефект.

Динаміка цін на сонячні кремнієві матеріали

Тенденція ціни на фотоелектричні пластини

Цього тижня недорогі ресурси на ринку фотоелектричних кремнієвих пластин поступово усуваються, а загальна ціна залишається стабільною на високому рівні. Цього тижня провідна компанія з виробництва фотоелектричних кремнієвих пластин оголосила про останню котирування фотоелектричних кремнієвих пластин, що зросла на 5-6%, але на ринку все ще є деякі компанії з виробництва фотоелектричних пластин, а недорогі ресурси поступово зменшуються, що сприяє Фотоелектричні батареї G1 158,75 мм та M6 166 мм Ціни на монокристалічні кремнієві пластини стабілізувалися відповідно на рівні 5,18 юаня/ПК (0,72 доларів США/ПК) та 5,28 юаня/ПК (0,735 доларів США/ПК) відповідно. кремнієві пластини подорожчали до 6,41 юаня/ПК (0,883 дол. США/ПК), котирування фотоелектричних кремнієвих пластин 210 мм G12 зросли до 8,35 юанів/ПК (1,156 дол. США/ПК). З точки зору фотоелектричних полікремнієвих пластин, на які впливає безперервне зростання цін, ситуація з ринковими операціями дещо знизилася, а обсяг відвантаження поступово зменшився. Цього тижня ціна на фотоелектричні полікремнієві пластини стабілізувалася на рівні 2,37 юаня за ПК (0,322 долари США за ПК).

З точки зору операційної швидкості, обумовленої відновленням попиту в низхідній течії, умови роботи більшості компаній із виробництва фотоелектричних кремнієвих пластин значно покращилися, з коефіцієнтом використання потужностей 70-90%. Ближче до кінця місяця компанії з фотоелектричних кремнієвих пластин збираються підписати замовлення щодо прогнозу ринку. Через недостатню пропозицію сировинних матеріалів із сонячного видобутку, обмежене виробництво деякими компаніями та очікувані більш високі виробничі витрати, тиск на вартість закупівлі сировини Матеріали на ринку фотоелектричних кремнієвих пластин зросли, і прогнозні ціни на ринку в основному мають тенденцію На фактори впливають ціни на провідні компанії з виробництва фотоелектричних кремнієвих пластин та політика скорочення потужності Китаю. Очікується, що ціни на фотоелектричні кремнієві пластини продовжать зростати у жовтні 

Тенденція цін на сонячні батареї

Цього тижня тиск на вартість сонячних батарей подвоївся, і ринок перебуває у стані збитків, а ринкові котирування є хаотичними. Найбільший чинник, що впливає на ціну на сонячні батареї в найближчому майбутньому, - це вплив зростання цін на фотоелектричний кремній у верхній течії, обмеження потужності та обмеження виробництва. Протягом останніх двох тижнів провідні компанії з виробництва фотоелектричних кремнієвих пластин послідовно збільшували котирування на пластини з фотоелектричних кремніїв, що призвело до зростання вартості сонячних батарей, зменшення прибутку та втрати грошей. Тому гра з фотоелектричними кремнієвими пластинами відносно очевидна. Через відновлення попиту на низхідній течії невелика кількість компаній з сонячних батарей прийняла останні пропозиції щодо фотоелектричних кремнієвих пластин, збільшила закупівлі фотоелектричних кремнієвих пластин та внесла відповідні корективи до останніх котирувань сонячних батарей із збільшенням RMB0. 02-0.03/Вт (USD0.005/Вт), але загальний обсяг транзакцій не великий.

Наразі ціна сонячних батарей М6 166 мм різного розміру становить сонячні батареї 1,12 юаня/Вт (0,17 дол. США/Вт). Великі вироби обумовлені зростанням вартості та попитом у потоці. Ціни на М10 182 мм та G12 210 -міліметрові сонячні батареї - це 1,08 юанів/Вт (0,155 доларів США/Вт), 1,06 юанів/Вт (0,115 доларів США/Вт). Ближче до кінця місяця кілька провідних компаній -виробників сонячних батарей скоротять виробництво через відключення електроенергії та відключення електроенергії, що погіршить постачання сонячних батарей. Очікується, що зростання цін буде сильним. Виробники фотоелектричних модулів нижче за течією стримуються зростанням сонячних батарей та зростання вартості допоміжних матеріалів для фотоелектричних модулів., Жовтневий графік виробництва може не виправдати очікувань, норма роботи знизилася, а коригування цін на сонячні батареї вимагає прийняття рішення про статус замовлення компаній, що виробляють фотоелектричні модулі, що надходять по потоку. у жовтні вона ще зросте.

Тенденція цін на сонячні батареї

Тенденція ціни на PV модуль

Цього тижня ціна на фотоелектричні модулі зросла в цілому через вплив заходів скорочення електроенергії. Ціна EVA на інкапсуляцію фотоелектричних модулів зросла на 45% через дефіцит сировини, що має величезний вплив на вартість фотоелектричних модулів. Крім того, для фотоелектричних модулів використовуються також алюмінієві рами, скло, розподільні коробки та силікагель. Ціни зросли, а котирування деяких компаній з фотоелектричних модулів дещо зросли. Останнім часом, оскільки ціни на фотоелектричні кремнієві пластини та сонячні батареї зросли, вартість фотоелектричних модулів продовжує зростати. Деякі компанії з виробництва фотоелектричних модулів попередньо підвищили котирування, збільшившись приблизно на 0,06 юанів/Вт (0,01 дол. США/Вт), а деякими з них можна торгувати. Основні котирування компаній з фотоелектричних модулів першого рівня ще не скориговані. Деякі компанії з фотоелектричних модулів повідомляють, що споживачі з низкою течії низько сприймають зростання цін на фотоелектричні модулі під час їх закупівлі. Вартість учасників проекту з фотоелектричних електростанцій нижче великий тиск, і тиск на фотоелектричні модулі наразі найбільший під тиском., На межі втрат. Витрати на виробництво фотоелектричних модулів знаходяться під великим тиском, коли сонячні батареї та різні допоміжні матеріали зростають, а робоча норма становить лише близько 60-80%. Оскільки виробництво фабрик фотоелектричних модулів зменшується, очікується, що ціни на сонячні панелі будуть продовжувати зростати.

Прогноз тенденції цін на сонячні панелі

Тенденція цін на сонячні панелі цього тижня: через вплив скорочення електроенергії Китаю, виробництво ланцюгів фотоелектричної промисловості, як правило, скорочується, а пропозиція дефіцитна. Очікується, що сонячні кремнієві матеріали зростуть на 15%, що призведе до безперервного сповільнення зростання фотоелектричних кремнієвих пластин та сонячних елементів та стрімка ціна плівки EVA Окрім дефіциту сировини, складність із закупівлею показала вплив на вартість та виробництво фотоелектричних модулів, а ціни на фотоелектричні модулі продовжують зростати бути під тиском. Прийняття компаній з виробництва фотоелектричних модулів утруднене, швидкість роботи знизилася, обсяг виробництва ще більше зменшився, а перші замовлення перебувають у стані збитків. Очікується, що у жовтні ціна на сонячні панелі зросте приблизно на 4-6%.