Звіт про ціни ланцюга поставок фотоелектричної промисловості за 1-7 листопада 2021 року

· сонячні батареї цінові котирування
Звіт про ціни ланцюга поставок фотоелектричної промисловості за 1-7 листопада 2021 року

Сонячний кремнієвий матеріал

Цього тижня ціна на кремнієві матеріали була слабкою для підтримки стабільності, а зростання ціни деяких замовлень призвело до незначного підвищення середньої ціни. У листопаді більшість довгострокових замовлень основних компаній були заблоковані, а ціна транзакції приблизно така ж, як минулого тижня. З точки зору ціни, через політику подвійного контролю споживання енергії та плани технічного обслуговування деяких компаній, загальна пропозиція на ринку кремнієвих матеріалів дещо обмежена, а котирування на невелику кількість замовлень все ще зростають. Основні ціни в ринок в основному зосереджений на рівні 268-277 юанів/кг. Діапазон цін звужується, але низхідні підприємства не бажають платити, і ринкова гра очевидна.

Спостерігаючи за станом виробництва, експлуатації та відвантаження силіконових матеріалів, 12 компаній із силіконових матеріалів у Китаї знаходяться у виробництві. Серед перших п’яти компаній технічного обслуговування 3 знаходяться на стадії відновлення виробництва. Крім того, нові виробничі потужності в кінці цього року робить внесок у річний обсяг виробництва. Очікується, що виробництво кремнієвого ринку Китаю буде нижчим, ніж очікувалося. Загальний обсяг виробництва кремнієвих матеріалів у четвертому кварталі буде незмінним порівняно з третім кварталом. Крім того, все ще є нові потужності на ринку кремнієвих пластин наприкінці року, що забезпечить стабільне функціонування цін на кремнієвий матеріал на високому рівні в короткостроковій перспективі.

Сонячна пластина

Ціна на кремнієві пластини цього тижня трохи знизилася, а загальна ціна залишилася стабільною. На даний момент робочий темп ринку клітинних елементів нижче за хідним потоком не є високим, а ринковий попит на пластини з монокристалічного кремнію слабшає Середня ціна кремнієвих пластин G1 і M6 зберігається на рівні 5,53 юаня/шт. і 6,87 юанів/шт. З точки зору полікристалізації, поточна виробнича потужність постачання кремнієвої пластини продовжує скорочуватися, і на котирування сильно впливають зміни цін на кремнієвий матеріал, але все ще залежить від прийняття попиту на ринку. юанів/шт. та 0,329 дол. США/шт.

Оскільки котирування кремнієвих матеріалів, що видобуваються, останнім часом продовжували зростати, термінальний прибуток постійно зменшувався, а тиск на оборот капіталу деяких компаній подвоївся. З продовженням зниження прибутків від проекту терміналу та постійним впливом гри у торг, термінальні компанії сповільнили процес встановлення проекту, і термінал приймає ціни на модулі все ще невисоко, а ринок модулів також одночасно знизив попит на покупку стільникового зв'язку. Що стосується каналу кремнієвої пластини, нещодавня ситуація з відвантаженнями була під тиском, і обсяг відвантажень знизився, а на ринку кремнієвих пластин спостерігається тенденція до посилення. На даний момент невелика кількість компаній з кремнієвих пластин пішли на незначні поступки, щоб полегшити транзакцію замовлень у листопаді. Досі чують голоси про зростання кремнієвих пластин від деяких компаній на ринку, але реальних транзакцій не спостерігається.

Сонячна панель

Котирування батареї на цьому тижні відносно хаотичні, а загальна ціна транзакції відносно стабільна. З боку попиту ціни на модулі все ще не є високими, швидкість роботи модуля не висока, а попит на закупівлю стільників залишається на узбіччі, що передається на ринок стільників і збільшення відвантажень. Котирування кристалічних елементів залишаються стабільними, але серед компаній другого та третього рівня з відносно високою гнучкістю різні продукти мають різні методи переговорів при узгодженні замовлень. Для продуктів G1 через поступове підвищення виробничих потужностей на ринку і певний розрив потужності, поточне котирування все ще сильне. Основна ціна становить 1,16 юаня/Вт. Однак, умовно кажучи, існує певний простір для переговорів щодо котирування великогабаритних стільникових виробів M6 і вище, а діапазон коливання цін становить близько 0,02 юаня/Вт. З точки зору полікристалізації, на яку впливають високі та стабільні котирування вихідних кремнієвих пластин, попит у нижньому напрямку також відносно слабкий, з основною ціною 0,9 юаня/Вт.

Фотоелектричний модуль

Цього тижня ціни на компоненти були низькими для підтримки стабільності, а котирування компонентів на розподіленому ринку були відносно високими. Через безперервну затримку термінальних проектів відвантаження комплектуючих трохи ускладнюється, і деякі компанії готові переїхати і планують виконувати замовлення у вигляді поступок прибутку. Однак, за відсутності значних коливань котирувань нагору, зниження ціни на компоненти є дещо складним. Крім того, останні компанії послідовно випускали нові продукти, такі як модулі та кронштейни, щоб посилити повний життєвий цикл фотоелектричних продуктів, щоб підвищити ефективність і зменшити витрати, або надати рекомендації щодо ітерації низьковуглецевих та низькоенергетичних продуктів у ринку. На даний момент ціна на модулі M6 стабільна на рівні 2,05 юаня/Вт, а котирування на модулі великого розміру M10 і G12 – на рівні 2,05-2,15 юаня/Вт. Частина попиту на замовлення на поточному ринку комплектуючих надходить від розподілених компонентів. Котирування для таких замовлень є відносно високими, а гнучкість котирування замовлень є відносно високою, навіть трохи зростає. Оскільки деякі наземні електростанції будуються наприкінці року, а ринок домашніх господарств перебуває на стадії закриття. Ринкова тенденція все ще неясна, і ринок комплектуючих все ще потребує подальшої конкуренції з ланцюжком поставок і ринком допоміжних матеріалів.

Прогноз ринку наступного тижня

Минулого тижня ціни на модулі були в основному стабільними, наступного тижня за жодних особливих умов вони в основному залишаться на цьому рівні, поки немає надії на зниження ціни. До Різдва залишилося більше місяця, а зараз пік закупівлі товарів, загалом, у майбутньому, ймовірно, буде невелике зростання цін.

Якщо є достатньо часу для монтажника проекту, рекомендується відкласти проект на наступний рік, щоб скласти плани. Якщо проект недовгий, рекомендується, щоб це найкращий час для придбання фотоелектричних модулів.