Котирування цін у режимі реального часу на фотоелектричні модулі та промислову мережу в потоці 2 жовтня-8 жовтня 2021 року

· сонячні батареї цінові котирування
Котирування цін у режимі реального часу на фотоелектричні модулі та промислову мережу в потоці 2 жовтня-8 жовтня 2021 року

Динаміка цін на сонячні кремнієві матеріали

Цього тижня через правила Китаю щодо викидів вуглецю ринок сонячного кремнію наклав обмеження на виробництво електроенергії на заводі та обмежив виробництво. Загальна ціна зросла. Ціна на монокристалічні кремнієві матеріали сонячного сорту на ринку підтримується на рівні RMB255/KG-RMB260/KG (36 доларів США/кг), збільшившись приблизно на 25%, а ціна на полікристалічні кремнієві матеріали-на рівні RMB130/KG-RMB135 /Кг (18,5 дол. США/кг) Він виріс приблизно на 24,6%. Ціна оптового замовлення монокристалічних кремнієвих матеріалів другого та третього рівня сонячної енергії була дещо скоригована до RMB270/кг (37,25 дол. США/кг), а темп зростання становив близько 25,5%.

Виробники кремнію на сонячних батареях через суворі обмеження Китаю щодо використання електроенергії значно вплинули на виробництво великомасштабних компаній із виробництва сонячної енергії, що ще більше посилить суперечність між попитом та пропозицією, умовами експлуатації та відвантаження. Очікується, що компанії з виробництва кремнієвих матеріалів вплинуть на виробництво на 40-50%, і багато вітчизняних компаній із виробництва полікремнієвих матеріалів впровадили політику скорочення, щоб призупинити виробництво, налагодження та капітальний ремонт обладнання. Нещодавно Китай ввів обмеження на фабричне споживання електроенергії та виробництво на виробництві. Очікується, що до кінця 2021 року не буде ознак послаблення. Тенденція подальшої політики непередбачувана. У короткостроковій перспективі постачання фотоелектричного кремнію ринок перевищує пропозицію. Компанії з виробництва фотоелектричних кремнієвих пластин, що знаходяться нижче за течією, практично припинили закупівлю. XINJIANG, NINGXIA, QINGHAI тощо є основними джерелами сонячних кремнієвих матеріалів, і подальший вплив фотоелектричної промисловості необхідно постійно спостерігати. В цілому, через політику обмеження споживання електроенергії на заводах, випуск сонячного кремнію в жовтні, листопаді та грудні в Китаї був значно нижчим від попиту, а розрив був величезним. На пізньому етапі виробництва кремнієвого матеріалу сонячної енергії ціна на кремнійсонячний матеріал сонячного випромінювання різко коливатиметься за тієї обставини, що не зміниться політика скорочення, що значно сприятиме зростанню цін на фотоелектричні панелі в пізніший період.

Тенденція ціни на фотоелектричні пластини

Через зростання кількості кремнієвих матеріалів на ринку фотоелектричних кремнієвих пластин цього тижня відвантаження та котирування кількох великих виробників фотоелектричних кремнієвих пластин були призупинені. Після повідомлення про святкування Національного дня Китаю (офіційна робота 8 жовтня) ціни будуть підвищені. Необхідно спостерігати за величиною зростання. З поступовим зниженням недорогих ресурсів запасів у ранній період ціни на фотоелектричні сонячні пластини в жовтні ще більше збільшуватимуться. Фотоелектричні монокристалічні кремнієві пластини G1 158,75 мм, фотоелектричні монокристалічні кремнієві пластини M6 166 мм, фотоелектричні монокристалічні кремнієві пластини M10 182 мм, фотоелектричні монокристалічні кремнієві пластини G12 210 мм фотоелектричні пластинки Національний день останнім часом кількох великих виробників фотоелектричних кремнієвих пластин у жовтні не було Найнижча ціна на фотоелектричні сонячні кремнієві пластини, як очікується, перевищить 10%. Що стосується фотоелектричних полікристалічних кремнієвих пластин, то ринкові операції стагнують через зростання ціни на сонячний кремній матеріалів, а виробники полікристалічних клітин у потоці - осторонь.

Під впливом політики Китаю щодо обмеження використання електроенергії підприємствами більшість підприємств із фотоелектричних кремнієвих пластин скоротили свої умови роботи, а рівень використання їх потужностей досяг 60-70%. Ближче до кінця місяця компанії з фотоелектричних кремнієвих пластин збираються підписати замовлення щодо прогнозу ринку. Через зростання цін на сировинні матеріали для виробництва сонячних променів сонячного видобутку, недостатнє збільшення пропозиції, вплив скорочення виробництва деяких компаній та зростання витрат на виробництво , закупівля фотоелектричних кремнієвих пластин знизилася, а ринкова ціна буде продовжувати зростати в майбутньому. Основним чинником ціни на фотоелектричні кремнієві пластини є вплив сонячних матеріалів із кремнію та політика скорочення електроенергії Китаю. компанії з фотоелектричних кремнієвих пластин різко зросли, і ціна на пластини з фотоелектричних кремнію продовжуватиме зростати.

Тенденція цін на сонячні батареї

Цього тижня тиск на сонячні батареї подвоюється внаслідок зростання цін на кремнійсодержащі матеріали на основі сонячних променів, обмежень на корпоративне споживання електроенергії та обмежень корпоративної виробничої політики. Коефіцієнт використання потужностей становить 50-60%, а ринкові котирування є хаотичними . Найбільший чинник, що впливає на ціну сонячних батарей найближчим часом, - це. Наприкінці вересня кількість кремнієвих матеріалів на сонячних батареях різко зросла, внаслідок чого провідні компанії з виробництва фотоелектричних кремнієвих пластин припинили котирування. Ціна на фотоелектричні кремнієві пластини, зазначена кількома компаніями, зросла приблизно на 10%, що призвело до зростання витрат на сонячні батареї та невеликого прибутку , або втрати. Оскільки виробники сонячних батарей мають величезні витрати на припинення виробництва, як тільки виробництво буде зупинено та відновлено, перед нормальним виробництвом будуть витрачені матеріали та тривале налагодження. Тому політика обмеження корпоративного споживання електроенергії матиме більш серйозний вплив на Компанії сонячних батарей Компанії сонячних батарей Нелегко припинити виробництво, як тільки воно буде припинено, його не буде легко відновити. Виробники фотоелектричних сонячних модулів нижче за течією, через високу ціну на скорочення електроенергії та алюмінієву раму EVA, замовлення на сонячні панелі значно скоротилося. Однак, через зростання цін на фотоелектричні кремнієві пластини, спричинене зростанням ціни на кремнійсонячні матеріали сонячного світла, та вплив політики обмеження корпоративного споживання електроенергії (припинення роботи на 3 дні на тиждень, робота на 4 дні), швидкість роботи низька, а подальші поставки сонячних батарей обмежені, і ціна буде ще зростати. Деякі компанії з виробництва сонячних батарей призупинили котирування та поставки, і очікується, що в жовтні сонячні батареї зростуть приблизно на 5-12%.

Поточна ціна на вироби сонячних батарей різного розміру в кінці вересня становить 1,14 юанів/Вт (0,18 дол. США/Вт) для сонячних батарей М6 166 мм. Продукція великого розміру обумовлена ​​зростанням вартості та попитом у потоці. M10 182 мм, G12 210 мм сонячні батареї Ціни складають близько 1,10 юанів/Вт (0,161 дол. США/Вт) та 1,09 юанів/Вт (0,157 дол. США/Вт) відповідно. На початку жовтня кілька провідних виробників сонячних батарей скоротили виробництво через обмеження політики використання електроенергії, що посилило б обмеження постачання сонячних елементів, а зростання цін було б сильним. Вартість комплектуючих та допоміжних матеріалів зросла , графік виробництва у жовтні може не виправдати очікувань, а робочий курс знизився. Для коригування ціни на сонячні батареї потрібно вирішити статус замовлення компаній, що виробляють фотоелектричні модулі на нижньому потоці. Ціна на сонячні батареї ще більше зросте у жовтні.

Тенденція ціни на PV модуль

Ціни на фотоелектричні модулі різко зросли цього тижня. Компанії фотоелектричних модулів першого рівня котирувалися наприкінці вересня. Заводська ціна фотоелектричного модуля М10 182 мм 400 Вт-550 Вт заводська ціна складала 1,95 юанів/Вт (0,275 доларів США/Вт), G12 210 мм модуль сонячної батареї 400 Вт-520 Вт За заводською ціною, 1,93 юаня/Вт (0,273 дол. США/Вт), двосторонній фотоелектричний модуль RMB2,0/Вт (0,28 дол. США/Вт). Ціна EVA на інкапсуляцію фотоелектричних сонячних модулів, алюмінієвої рами, скла, розподільної коробки та силікагелю зросла, а ціна на сонячні батареї зросла. Крім того, компанії -модулі в основному отримували повідомлення про обмеження споживання електроенергії і можуть лише припинити роботу на 3 дні на тиждень. Після 4 днів роботи виробники фотоелектричних модулів опинилися у скрутному становищі. Компанії з фотоелектричних модулів другого та третього рівня перебувають у стані очікування, з робочим показником близько 50%. Встановлювачі фотоелектричних електроенергетичних електростанцій, що надходять по потоку, чекають і бачать подорожчання фотоелектричних модулів, і їх готовність купувати низька. Тиск на вартість учасників проекту фотоелектричних електростанцій дуже високий, і в даний час виробники фотоелектричних модулів знаходяться на межі втрати. Вартість виробництва фотоелектричних модулів є високою відповідно до політики уряду щодо скорочення. Робоча швидкість недостатня. Оскільки виробництво заводів фотоелектричних модулів зменшується, пропозиція фотоелектричних модулів дефіцитна. Очікується, що ціна на сонячні панелі продовжиться зростати з жовтня по листопад.

Прогноз тенденції цін на сонячні панелі

Фотоелектрична промисловість - це галузь, де домінує Китай. На кремнієві матеріали, кремнієві пластини, сонячні батареї та фотоелектричні модулі припадає більше 70% кожного продукту. Враховуючи, що компанії з фотоелектричних модулів у Південно -Східній Азії також перебувають під інвестиціями та під контролем китайських компаній , фотоелектричні модулі становили більше 90%. На китайські фотоелектричні електростанції припадає більше 50% світового обсягу, тому попит і пропозиція фотоелектричних модулів у Китаї визначає ціну та обсяги монтажу в інших регіонах.

Цього разу політика Китаю щодо обмеження використання електроенергії підприємствами призвела до загального скорочення випуску різних мереж фотоелектричної промисловості та дефіциту пропозиції. Ціни на сонячні кремнієві матеріали, фотоелектричні кремнієві пластини та сонячні батареї продовжуються зростання дефіциту сировини, плівки EVA та алюмінієвих каркасів та ціни Ціни на компанію, що виробляє фотоелектричні модулі, зростають, а операційний рівень низький, що ще більше посилює дефіцит продукції у всьому світі.

Очікується, що ціни на фотоелектричні модулі різко коливатимуться з жовтня по листопад і продовжуватимуть зростати до кінця 2021 року.